Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Reuters: Εξετάζουν σχέδιο προετοιμασίας των χωρών στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Την προετοιμασία των χωρών στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη ζήτησαν επικεφαλής αξιωματούχοι σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα , δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, «τo Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ».
Το Euro Working Group (EWG)
αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους οι οποίοι προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και αποτελούν επίσης το συμβούλιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF.
Πάντως, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ερωτηθείς σχετικά για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι δεν είναι ενήμερος και δε χρειάζεται η Γαλλία να καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι», είπε χαρακτηριστικά.
Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της».

Reuters: Εξετάζουν σχέδιο προετοιμασίας των χωρών στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου