Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Για ψευδορκία στέλνει ο εισαγγελέας τους 3 μάρτυρες!

«Αμεση και επιτακτική ανάγκη» χαρακτήρισε τη διαβίβαση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας αντιγράφων των πρακτικών της δίκης για τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφίσσης, Χαρ. Λακαφώσης, ώστε «να διερευνηθεί κατά πόσο διενεργήθηκαν αξιόποινες πράξεις τουλάχιστον πλημμεληματικού χαρακτήρα» από τους μάρτυρες Αντα Τζιορμπατζούδη, Δ. Μηνούδη και Κ. Κουζέλη.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της «ανωνύμου -μέχρι πρόσφατα- μάρτυρος» και του αστυνομικού Δ. Μηνούδη, που μαζί με τον Κ. Κουζέλη είχαν καθορίσει κατά την αυτοψία το σημείο όπου βρισκόταν το θύμα, επικαλούμενοι τη μαρτυρία της πρώτης, κατέδειξε «με σαφήνεια», σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ότι και οι τρεις κατέθεσαν εν γνώση τους ψευδή γεγονότα. «Ανακύπτουν ερωτηματικά -είπε- για τους λόγους που κατέθεσαν ψευδή περιστατικά και τα βαθύτερα αίτια αυτής της συμπεριφοράς».

Γι' αυτό ζήτησε και την επανεξέταση, κατ' αντιπαράσταση αν χρειαστεί, των μαρτύρων, καθώς «μπορούν να διαφωτίσουν τι έχει συμβεί, διαφορετικά η εξέταση των τεχνικών συμβούλων, που έπεται, θα βρεθεί στο αδιέξοδο».

Με την εισαγγελική εισήγηση, της οποίας προηγήθηκε η απόρριψη του αιτήματος για βίαιη προσαγωγή των αυτοπτών Λίλα, Παπαδημητρίου και Ζέρβα, που έχουν ήδη εξεταστεί, συναίνεσαν και η δύο πλευρές. Η πολιτική αγωγή μίλησε για «δικαίωση», αφού «αποδεικνύεται ότι κατατέθηκαν σε συντονισμό ψευδή στοιχεία», ενώ ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος Κορκονέα, αναφέρθηκε σε «προσπάθεια σκόπιμης σύγχυσης», καθώς «εμείς από την αρχή ζητήσαμε να εξεταστούν οι Μηνούδης και Κουζέλης».

* Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αδίκημα της ψευδορκίας. Οι μάρτυρες συνήργησαν με διάθεση να συγκαλύψουν τους κατηγορουμένους. Είναι ανησυχητικό αστυνομικοί να αναλαμβάνουν ρόλους, όταν γνωρίζονταν προσωπικά και συνυπηρέτησαν με τους κατηγορουμένους. Ενήργησαν με τρόπο ύποπτο, όχι για την εξακρίβωση των πραγματικών στοιχείων».

Ακόμα, να αποσαφηνιστεί το «νεκρό» διάστημα, για το οποίο «κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη», ζήτησαν χθες οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου και αιτήθηκαν την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη και του τηλεφώνου του Α.Τ. Εξαρχείων, όπου υπάγονταν, τη νύχτα του τραγικού θανάτου του μαθητή.

Και αυτό γιατί «είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενημέρωσαν επίσημα κανέναν, ενώ για δύο ώρες μετά το περιστατικό έχουν προβεί σε ενέργειες για τη συγκάλυψη των πράξεών τους».

Μάλιστα ο μάρτυρας Φ. Σούφης, ένας εκ των αντρών της διμοιρίας που το επίμαχο βράδυ βρισκόταν στη Χαρ. Τρικούπη, υποστήριξε χθες ότι ακόμη και αν οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καταλάβει τι συνέβη, πλησιάζοντάς τους δεν ενημέρωσαν για «συμπλοκή», αλλά «απομακρύνθηκαν με βηματισμό ελαφρό βάδην».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου