Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΟΣΜΟΣ - Βρετανία: Επίσημη έρευνα κατά της Goldman Sachs

Οι Άγγλοι έκαναν την αρχή στο αυτονόητο. Η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA), ο "χωροφύλακας" των βρετανικών αγορών, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι "αρχίζει επίσημη έρευνα" για την Goldman Sachs μετά την έναρξη διώξεων κατά της νεοϋορκέζικης τράπεζας την Παρασκευή από την SEC, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τώρα που τα "ζουμιά" έχουν σφίξει και τα κουκιά είναι μετρημένα δεν αφήνουν τα πράγματα να κυλήσουν και...θα δούμε!!!

Η Financial Services Authority αναφέρει πως, "έπειτα από τις πρώτες έρευνες, η FSA αποφάσισε να αρχίσει επίσημη έρευνα για την Goldman Sachs International σε σχέση με τις πρόσφατες κατηγορίες της SEC". Η FSA "θα συνεργαστεί στενά με τη SEC στην έρευνα αυτή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η SEC έχει κατηγορήσει την Goldman ότι απέκρυψε από τους επενδυτές το γεγονός ότι το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Paulson & Co στοιχημάτιζε εναντίον ενός παράγωγου προϊόντος των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου στη δημιουργία του οποίου είχε βοηθήσει.

Χθες Δευτέρα η FSA ανακοίνωσε πως "μελετά" αυτό για το οποίο κατηγορείται η Goldman Sachs στις ΗΠΑ για να δει αν η υπόθεση μπορεί να αφορά κλάδους της αμερικανικής τράπεζας που υπόκεινται στις βρετανικές κανονιστικές ρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε προσωπικά την Κυριακή την άμεση έναρξη έρευνας εκ μέρους της FSA.

Η Goldman Sachs, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, ανακοίνωσε σήμερα μεγάλα κέρδη.

Εμείς θα κάνουμε τίποτα ή κάνουμε ότι είναι ΔυΝαΤόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου