Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Τώρα "θυμήθηκε" η υπεράσπιση Κορκονέα "συντακτικό...λάθος στην απολογία!!!

Το άκουσαν και αυτό!!! Περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της εξ αναβολής ακροαματικής διαδικασίας, το Σάββατο η υπεράσπιση Κορκονέα(δια του συνηγόρου του Κου Κούγια) ανακάλυψε(γιατί όντως περί ανακαλύψεως πρόκειται...), «συντακτικό λάθος στο απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου» διευκρινίζοντας ότι "ο ισχυρισμός του αφορά επίθεση περίπου 15 ατόμων με μολότοφ και πέτρες, όχι στη συμβολή της οδού Ναυαρίνου με τη Χαρ. Τρικούπη, αλλά με τη Ζ. Πηγής»!!!!!.......

Οι δικαστές και ο εισαγγελέας της έδρας Κος Λακαφώσης, είδε αυτήν την εξέλιξη, κατά την εξέταση του μέλους διμοιρίας, Αθ. Δελλή, από τον ίδιο, για την -ισχυριζόμενη από την υπεράσπιση- «έντονη κινητικότητα στη Χαρ. Τρικούπη» πριν από το έγκλημα. Ξαφνικά, ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος του Επ. Κορκονέα, επενέβη, λέγοντας πως «πρόκειται περί συντακτικού λάθους στο απολογητικό υπόμνημα. Δεν είναι θέση μας ότι σημειώθηκε εκεί η επίθεση, αλλά στη συμβολή με Ζ. Πηγής».

Τότε ο Εισαγγελέας, διερωτήθει: «Αυτό ακούγεται πρώτη φορά τώρα. Από την αρχική κατάθεσή του προανακριτικά στις 7/12/2008 στις 4 το πρωί, ο κατηγορούμενος αναφέρεται στη συμβολή Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Έχω ρωτήσει πολλές φορές την ίδια ερώτηση σε άλλους μάρτυρες και δεν με διακόψατε άλλη φορά...»

Αλ. Κούγιας: «Δεν το είχαμε καταλάβε1...»

Πρόεδρος: «Δεν θα έπρεπε να το έχετε πει από την αρχή της διαδικασίας στους αυτοτελείς ισχυρισμούς σας;».

Αλ. Κούγιας: «Η ουσία έχει σημασία. Το δεδομένο για μας είναι ότι το επεισόδιο αυτό έγινε Ζ. Πηγής και Ναυαρίνου», συνέχισε την εποδό του ο συνήγορος, κάνοντας ότι δεν...ακούει!!!

Την στιγμή εκείνη κατέθετε ο Αθ. Δελλής, και όπως και οι δύο τελευταίοι μάρτυρες και συνάδελφοί του, υποστήριξε ότι το βράδυ εκείνο, πριν δει τους δύο ειδικούς φρουρούς να φτάνουν στο σημείο, η κατάσταση ήταν ήρεμη. «Ακουγα μόνο μια οχλαγωγία, σαν έφηβοι που συζητούν για ποδόσφαιρο και κάποιοι μιλούν κάπως πιο έντονα από τους άλλους. Δεν είχε προηγηθεί καμία σφοδρή επίθεση», κατέθεσε ο σκοπός στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Ναυαρίνου. Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον... «άνευ συντακτικού λάθους» ισχυρισμό, αλλά ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μια επίθεση 15 ατόμων στη Ζ. Πηγής, θα την άκουγε από εκεί όπου βρισκόταν.

Η δίκη συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου