Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ - Ευχαριστούμε και αντευχόμαστε πως θα πράξετε τα ίδια!

Κύριοι και Κυρίες της πολιτικής,

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που καταφέρατε με τόσο απλό τρόπο, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να εκτροχιάσετε τα όνειρα ενός λαού, που σας εξέλεξε, σας πίστεψε, σας στήριξε και πάνω απ' όλα σας ανέχτηκε.

Μας "ανταποδώσατε" στον μέγιστο βαθμό την εμπιστοσύνη μας και μας οδηγείτε μετα "βαϊων και κλάδων" στην άνευ προηγουμένου "σφαγή" σε έναν νέο χορό του Ζαλόγγου. Χορό που δεν επιλέξαμε εμείς ως απλοί πολίτες για να σωθούμε από τους όποιους "βαρβάρους", αλλά αυτοκτονικό χορό που μας επιβάλατε μέσω ανήθικκων "ψευτοδιλημάτων" που θα έπρεπε εσείς οι ίδιοι ώς πολιτικοί να μας έχετε προστατέψει από αυτόν. Αυτόν τον "χορό" των δανεισμένων και τον χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα εξώφλησης.

Πάνε τα συνθήματα για τα "περήφανα νιάτα" και τα τιμημένα γηρατειά". Τα έφαγε το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Κάποιοι που είναι ακόμα και σήμερα δίπλα σας, απορώ πως δεν έχουν την "τσίπα" το φιλότιμο, ντε να παραιτηθούν, τουλάχιστον...

Θα μπορούσα να γράψω έναν σκασμό πράγματα, όμως ξέρω πως μιλάω στον βρόντο, αφού η "τρόικα" έχει κάνει παιχνίδι και εσείς μας "δώσατε" άνευ όρων.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, αξιότιμοι κύριοι του πολιτικού συστήματος, μπορείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε πως εσείς που πήρατε τις αποφάσεις, όχι μόνο τις επιβάλετε αλλά και τις πιστεύετε και τις ενισχύετε. Διαβάζω και ακούω πως και εσείς θα κάνετε την "υπέρβασή" σας μειώνοντας τις αποδοχές σας(περικοπή επιδόματος, και δώρων). Είναι ένα πρώτο βήμα για να δώσετε στον Έλληνα και στην Ελληνίδα έναν λόγο να πιστέψει πως αξίζει να κάνει ακόμα μια θυσία, αφού εσείς θα πρωτοστατήσετε.

Άλλωστε αυτή η περικοπή είναι ίσως και η ποιό δίκαιη καθώς οι υπηρεσίες που έχετε προσφέρει τα τελευταία χρόνια, κατά δική σας ΚΟΙΝΗ ομολογία και σχεδόν από όλους τους βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς δημόσιους λειτουργούς, δεν ήταν οι αναμενόμενες και είναι αυτές που, ουσιαστικά, οδήγησαν την χώρα στην δύσκολη και καταστροφική της πορεία.

Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Όπως θα έλεγε και η Βούλα Πατουλίδου, αλλά και πολλοί από εμάς στις δύσκολες στιγμές:
"Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο"!!!

Τελειώνοντας έχω να σας κάνω μια πρόταση η οποία μέσα από καθημερινές συζητήσεις με απλούς συμπολίτες, φίλους, συγγενείς, γνωστούς και άγνωστους είναι κοινή απαίτηση.

Από την στιγμή που μας επιβάλατε αυτά τα μέτρα για το καλό της πατρίδος μας και κατά δικιά σας συνθηματολογία μας καλείτε(το θέλουμε ή όχι δεν έχει σημασία, αφού έχουμε/μας έχετε κάνει μέρος του προβλήματος, άρα και της λύσης που προτείνατε, για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ), να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας, σας καλώ λοιπόν στο εξής:

1. Να υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση ανά μήνα ή 3μηνο της πορείας του ελλείματος.
2. Να υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για την αποπληρωμή του χρέους, με χρονοδιάγραμμα, τελικό κόστος τόκων δανεισμού κλπ
3. Να υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση ανά μήνα ή 3μηνο των εσόδων εξόδων, όλων των δημόσιων λειτουργιών, όλων των δημόσιων εταιρειών και λοιπών δημοσίου δικαίου, που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον προϋπολογισμό.
4. Ανάρτηση στο διαδίκτυο σε ειδική ιστοσελίδα που θα συσταθεί από το/τα αρμόδιο/α Υπουργείο/α για την πιο εύκολη παρακολούθηση της πορείας της κατάστασης από τους πολίτες, με όλες τις προβλέψεις και λειτουργίες για τυχόν ερωτήσεις, απαντήσεις, επικοινωνία με αρμόδιους κλπ.

Άλλωστε στο όνομα της διαφάνειας και της καλής συνεργασίας πολιτών και πολιτείας, η τωρινή κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την ανάρτηση ΟΛΩΝ των δημόσιων αποτελεσμάτων και ενεργειών της στο διαδίκτυο.

Περιμένοντας για τις δικές σας ενέργειες, εμείς ως απλοί πολίτες θα συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να πιστεύουμε στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Ένας από τους πολίτες,
Φίλιππος Κούκιος

1 σχόλιο:

  1. θα διαφωνησω κάθετα, γιατί για άλλη μια φορά, αποποιούμαστε τις ευθύνες μας -μεγάλο κουσούρι του έλληνα -, όλοι μας
    ότι ψηφίζουμε κ οτι εκλέγουμε είμαστε!!
    φταίμε για ότι μας συνέβη, φταίμε που οι μεγαλύτεροι, μετά από έναν 2ο παγκόσμιο, έναν εμφύλιο, μια δικτατορία, σιωπήσαν για πολλά χρόνια κ έδωσαν κ πήραμε απλόχερα, χωρίς σκέψη, το χαϊλικι, κυκλοφορόντας με τα τις ξερχαβαλωμένες γυναίκες των ανατολικών μπλόγκ, διασκεδάζοντας τις ανίες μας, γελώντας για το κανταντημας τους, κλπ. ήρθε όμως κ ο δικός μας καιρός. τωρα που θα σφιξούν οι κώλοι, κ οι αξίες θα πάρουν την αξία που τους αρμόζει, ελπίζω να φύγουν μερικά "σκατά" από το κεφάλι μας, να δώσουμε τη ευκαιρία στις ζωές μας, στην πατριδά μας, να γίνει αυτό που πραγματικά είμαστε, κ όχι αυτό που γίναμε. ας αφήσουμε το μπλά μπλα κ το ποιός φταίει κ ας κάνουμε μια νέα αρχή, με βάσεις, όπου όλα θα έχουν μια υπόσταση, δεν θα είναι έρμαια, "δεν βαριέσε", "ωχ αδερφισμου", "έτσι είμαστε εμείς οι έλληνες" κ διάφορες άλλες μαλακίες που σαπίσαν το κεφάλι μας χρόνια τώρα. έχουμε επιζήσει από πολλές χειρότερες καταστροφές , με το κεφάλι ψηλά, ενωμένοι. ας δώσουμε την αρμόζουσα προσοχή στις ιστορικές μας μνήμες να γίνουν συνοιδιπόροι μας στην μεγάλη μας δοκιμάσια.
    τα πολλά λόγια είναι φτώχεια > "στην βράση κολλάει το σίδερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή