Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δεν υπάρχει καμία αγωγή μέχρι σήμερα για την Siemens

O Αλ. Λυκουρέζος, δικηγόρος της γερμανικής εταιρείας SIEMENS, ανέφερε πως μέχρι στιγμής καμία αγωγή δεν έχει καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο, πέραν της παράστασης της πολιτικής αγωγής που έχει δηλώσει στη ποινική διαδικασία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Καμμένος υποστήριξε, καταθέτοντας σχετικά στοιχεία, ότι στον προϋπολογισμό της μητρικής εταιρείας, από το 2006, έχει προβλεφθεί 1,5 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο αν ζητηθούν, για βλάβη σε σχέση με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία κίνηση δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, αν και οι ΗΠΑ έχουν λάβει αποζημίωση 800 εκατομμύρια δολάρια και η Γερμανία 395 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για την διαφάνεια και ειδικά σε ημέρες ανέχειας για το ελληνικό δημόσιο και τις αλλεπάλληλες μαύρες τρύπες που καλούνται να καλυφθούν με τα νέα επαχθή μέτρα.

Αργά το μεσημέρι ξεκίνησε η εξέταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη Δευτέρα, την πόρτα της αίθουσας όπου συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή, θα περάσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος θα εξεταστεί για το σύστημα ασφαλείας C4Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου