Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - «Φέρτε τον με τη βία!» - ειδησεις , κοινωνια

Ο ίσως πιο βασικός μάρτυρας στην δίκη των δύο ειδικών φρουρών για τον τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αφού προέβαλε δικαιολογία για παρακολούθησή του και κατ' επέκταση για κίνδυνο της ζωής του.

Είναι η 3η φορά που ο μάρτυρας δεν εμφανίζεται(τις προηγούμενες φορές είχε επικαλεστεί ψυχολογική φόρτιση) και αυτό προκάλεσε την "έκρηξη" του δικαστηρίου, καθώς έδωσαν εντολή για την προσαγωγή του αύριο Πέμπτη, έστω και δια συνοδείας αστυνομικών.

Ο εισαγγελέας του Μικτου Ορκωτού δικαστηρίου της Άμφισας είπε πως η μαρτυρία του είναι μεγάλης σημασίας, όχι μόνο διότι φέρεται να είναι αυτός που ήταν δίπλα στο θύμα, αλλά και γιατί στην φάση που είναι η δίκη η μαρτυρία του μπορεί να είναι καταλύτης για την συνέχεια της.

Αλγινή εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης Κου Κούγια, ο οποίος κατέθεσε φωτοτυπίες επιστολής "αγνώστου συγγραφέα" η οποία έφτασε στο γραφείο του την Μεγάλη Τετάρτη. Η επιστολή "δείχνει" 3 από τους μάρτυρες να είναι ακροαριστερών φρονημάτων(σύμφωνα με αναρτήσεις τους σε διάφορα μπλογκ) όπου κείμενα που φαίνεται να υπογράφονται από αυτούς, καλούν σε "γενικευμένους Δεκέμβρηδες".

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε "στρατευμένους" "και ακραία επικίνδυνους" τους 3 μάρτυρες, και προχώρησε ακόμα περισσότερο υποστηρίζοντας πως δεν ήταν στο επίμαχο σημείο στα Εξάρχεια τυχαία, αλλά ήταν οι ίδιοι "κουκουλοφόροι που έκαναν τα επεισόδια" σε βάρος του περιπολικού με τους δύο ειδικούς φρουρούς.

Τους χαρακτήρισε επίσης "ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής της Αθήνας" και είπε πως αυτοί οι μάρτυρες παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη κι άλλαξαν τη θέση και τη στάση του θύματος για να δικαιολογήσουν ευθεία βολή του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τα λεγόμενα του συνηγόρου προκάλεσαν την αντίδραση της πολιτικής αγωγής οι οποίοι αναφερόμενοι στην "αγνώστου συγγραφέα" επιστολή μίλησαν για "πρακτικές παρελθόντος" καθώς και για απέχθεια, κατάπληξη και απορία για αυτές τις μεθόδους υπεράσπισης.

Μάλιστα ο Κος Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε την επιστολή ως πλαστή όπως επίσης στηλίτευσε τη θέση της υπεράσπισης για επανεξέταση των μαρτύρων με βάση τις πολιτικές τοποθετήσεις τους. "Οι δίκες φρονημάτων ανήκουν στα απόβλητα της ιστορίας" είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει έρευνα για την ανώνυμη επιστολή(δακτυλοσκόπηση και ηλεκτρονική ανάλυση), ωστε να βρεθεί η προέλευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου