Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

11/11/11 στις...1400 ορκίζουμε κυβέρνηση!

Είναι πλέον οριστικό(;). Στις 2 το μεσημέρι θα έχουμε κανονική κυβέρνηση, με κανονικό πρωθυπουργό, αποδοχής από την(και από τα "δεξιά" προς τα "αριστερά") νέα Τρόικα της Ελλάδας(δεν μας έφτανε η άλλη), με συμμετοχή των κομμάτων του ΛΑ.Ο.Σ., της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Κος Λουκάς Παπδήμος, καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήιο του Χάρβαρντ, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, πρώην Διοικητής της ΤτΕ και νυν-πρώην οικονομικός Σύμβουλος της απελθούσης κυβέρνησης του ΓΑΠ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα της κυβέρνησης δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς οι "καραμπόλες" που γίνονται με τις τοποθετήσεις στελεχών των δύο άλλων κομμάτων, εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν έχουν τελειωμό.

Χαμένος από αυτή την υπόθεση φέρεται να είναι ο ένας εκ των αντιπροέδρων Κος Πάγκαλος, ο Κος Παπακωνσταντίνου που φέρεατι να απομακρύνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Κος Παπουτσής που χάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ερωτηματικά παραμένουν τα ονόματα των υπουργοποιημένων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. που θα ξεπεράσουν τους 2 και ενδέχεται να είναι μέχρι και 5. Από την άλλη η Ν.Δ. ανακοίνωσε 4 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της για χαρτοφυλάκια.

Πάντως η νέα κυβέρνηση αναμένεται να πάρει αύριο, Σάββατο ψήφο εμπιστοσύνης και ο νέος πρωθυπουργός να κάνει προγραμματικές δηλώσεις, θέτοντας το πλαίσιο που θα κινηθεί η μεταβατική αυτή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου