Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται "πάτος" στο βαρέλι!

Τώρα φταίει ο Σαμαράς να βγει και να πει: "σας τα έλεγα πως είναι καλύτερα εκλογές τον Δεκέμβρη" και να είναι και καβάλα στ' άλογα;

Έκανε ο ΓΑΠ τον "συγκάτοικό" του να φαντάζει "σοφότερος", μετά τις τελευταίες διαφαινόμενες εξελίξεις στην ΕΕ, που λένε πως η έγκριση για την νέα Δανειακή Συμφωνία δεν μπορεί να γίνει πριν το τέλος Ιανουαρίου του '12(και βλέπουμε.

Αυτό γιατί δεν φαίνεται ικανό το διάστημα μέχρι το τέλος του '11 να ψηφιστεί από όλες τις Δάνειες δυνάμεις η έγκριση και επίσης η σαφής διαφαινόμενη αδυναμία συμφωνίας με τους Τραπεζίτες για το PSI.

Όλα αυτά δείχνουν ένα νέο σενάριο, που θα εξαρτηθεί και από τις συνομιλίες του Κου Παπαδήμου, αυτές τις μέρες στην Ευρώπη, με τους εταίρους και δανειστές.
Ποιό είναι αυτό;

Μα το να τελειώσει είτε πρόωρα τον "βίο" της η Μεταβατική κυβέρνηση ή να παραταθεί ακόμα περισσότερο και να πάει ακόμα και μέχρι τον Ιούνιο! Το πρώτο φαντάζει ως πιο πιθανό, καθώς η πίεση που δέχονται τα κόμματα της Συγκυβέρνησης είναι πολλά, εσωτερικά(γκρίνια, διάθεση αντιπολίτευσης με διαφοροποιήσεις, αρχηγολογία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., κλπ), ενώ υπάρχει η πάγια θέση των εταίρων και δανειστών για υπογραφές-εγγύησεις από τους συγκυβερνούντες.

Έτσι αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει και σε αποσυμφόρηση της έντασης για το υπογράφω-δεν υπογράφω, καθώς οι εκλογές θα δώσουν νέα τάξη δυνάμεων και τότε τα κόμματα θα πρέπει να πουν την γνώμη τους με νωπή εντολή.

Προβλέπω νέο θρίλερ αυτή την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά και οι λύσεις που είναι ΜΗ αρεστές στην Γερμανία(ευρωομόλογο και κοπή νέου χρήματος), να επανεξεταστούν, ως έστω λύση ανάγκης,μέχρι νεωτέρας.

Πάντως όλα θα είναι, τουλάχιστον ρευστά, μέχρι να συζητηθεί και συναποφασιστεί η "νέα" συνθήκη που θα αντικαταστήσει αυτήν της Λισαβώνας και πιστεύεται πως θα είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη(ή και νωρίτερα;) του 2012.

Μέχρι τότε ο πάτος στο βαρέλι της κρίσης της Ευρωζώνης, παραμένει "άφαντος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου