Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το νέο "παιχνίδι" της εξουσίας λέγεται: "παπάς"!

Τελικά και ενώ όλοι μας είχαμε μια αγωνία πως μετά την "έξοδο" του Γιώργου θα είχαμε λίγα να πούμε και να σχολιάσουμε και μόνο στα σοβαρά να εστιάσουμε, έρχονται οι ίδιοι και μας διαψεύδουν και αυτοσαρκάζονται εκτιθέμενοι, με τέτοιο τρόπο που δημιουργείτε εύλογα η απορία, αν είναι πράγματι πολιτικοί ή ηθοποιοί...

Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα "γυρίζει" το παιχνίδι από το πόκερ(και τις μπλόφες), στα ζάρια και ξανά πάλι στα χαρτιά. Όμως αυτή την φορά το παιχνίδι λέγεται ο "παπάς"!

Ξεκινώντας από τις προγραμματικές α-δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού που δεν είπε τίποτα, εξηγώντας πως απλά θα διαχειριστεί την νέα Μεταβατική Κυβέρνηση Τέρας, ως "υπάλληλος" που του αναθέτουν να βγάλει σε πέρας την συμφωνία που κυρώθηκε.

Στον αρχηγό της Ν.Δ. που ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, μετέχει αλλά δεν συγκυβερνά με 2 αντιπροέδρους και 4 ακόμα στελέχη του, οριοθετεί τις νέες εκλογές, αλλά δεν τις αποφασίζει, ψηφίζει το νέο Μνημόνιο αλλά όχι τα όποια άλλα μέτρα και δεν συνυπογράφει "δήλωση μνημονιακών φρονημάτων" καθώς έχει υπογράψει την συμφωνία των 3 αρχηγών που συμμετέχουν στην Μεταβατική και του Προέδρου.

Στον αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που επιμένει να μιλάει για σωστή επιλογή το δημοψήφισμα, λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν "έπιασαν το νόημα τηνς κίνησης αυτής" και κραδένοντας την απειλή των νέων εκλογών με λίστα, προκειμένου να νουθετήσει τους βουλευτές του, για όποια σκέψη μπορεί να κάνουν για έξοδο ή και διαφοροποίηση στις επιλογές του.

Στον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ. που "καγχάζει" ως ο σωτήρας της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, με την σύμπραξή του με ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., μεγαλώνοντας την "πολυκατοικία" σε "συγκρότημα κατοικιών", λέγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά "κομμουνιστές" που θέλουν να μας πάνε πίσω στην εποχή του Στάλιν! Ο ίδιος που μιλούσε για "κουμπάρες" της Μαρίας και του Γιαννάκη και που υπουργός του αποκαλούσε τους σημερινούς συγκυβερνώντες "γομάρια"!

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις δείχνουν πως πριν η Τρόικα της Ελλάδας, συμφωνήσει στην διακυβέρνηση μέσω Μεταβατικής, είχαν προηγηθεί ομιλίες για τις επόμενες κινήσεις(εκλογές, διαφοροποιήσεις, κόκκινες γραμμές κλπ κλπ).
Και μετά έπαιξαν όλι μαζί το παιχνίδι του "παπά"!!!

Ποιό είναι αυτό;
Εδώ ο Παπα(δήμο)ς, εκεί ο Παπα(νδρέου)ς που είναι ο...Παπ(ούλι)ας; Εκεί που είναι ο Καρά(τζαφέρη)ς και ο...Σαμ(αρά)ς;

Άντε και στην "καφετζού", βρε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου