Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μπλόφες, ζαριές, ντόμινο και πολιτική

"Μεγάλη μπλόφα" που έσωσε την ντροπιαστική έξοδό του, χαρακτήρισε γαλλική εφημερίδα, την εξαγγελία για δημοψήφισμα του ΓΑΠ.

"Ζαριά" επικίνδυνη και με τεράστιο ρίσκο χαρακτηρίστικε από εσωκομματικά του στελέχη και βουλευτές.

Και με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το "ντόμινο" των υπερχρεωμένων της Ευρώπης, με επόμενο θύμα την Ιταλία, οσονούπω την Ισπανία και με μεγάλο στόχο των "αγορών" την Γαλλία.

Τελικά η πολιτική που υπερισχύει αυτή την στιγμή στον πλανήτη και ειδικά στην Ευρώπη, είναι η πολιτική του παίχτη. Τελικά το αν είσαι καλός πολιτικός ή όχι δεν έχει να κάνει με ιδέες, οράματα, ελπίδα για την χώρα σου και προγράμματα πρόνοιας, παιδείας, υποδομών κλπ.

Έχει να κάνει με το πόσο καλός είσαι στου χαρτοπαικτικούς όρους, αν έχεις καλό "χέρι" στο ζάρι και ξέρεις να στοιβάζεις καλά "τουβλάκια"...!!!

Καιρός είναι να βγει και τηλεπαιχνίδι ανά την υφήλιο, όπως ας πούμε υπάρχει για το πόκερ, προκειμένου να βγει ο καλύτερος παίκτης-πολιτικός, να τον κάνουμε πλανητάρχη και αυτοί που θα επικρατήσουν σε εθνικό επίπεδο, να τους κάνουμε πρωθυπουργούς και πρόεδρους.

Τι να τον κάνουμε τον άνθρωπο, τις αγωνίες του, τα όνειρά του, τα παιδιά, το σχολείο, τις συγκεντρώσεις, τις πλατείες, τις ανταλλαγές απόψεων, ιδεών, την δημοκρατία την ίδια, όταν αυτός που αποφασίζει, ποντάρει ανάλογα με το "χαρτοφυλάκιο" του, με την "πίστωσή" του, με την εκάστοτε "συμμαχία" του, με μόνο μέτρο το κέρδος αυτών που τον υποστηρίζουν και ποτέ με ιδανικά, με αξίες, με τόλμη και κόντρα σε κατεστημένα;

Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι πολιτική για τους ανθρώπους. Ειναι πολιτική "τσόχας" με "μάρκες" εμάς. Να τους θυμίσω όμως απλά πως το χρήμα δεν έχει Θεό. Και οι "μάρκες" τους βλέπουν πως το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένες τράπουλες. Ακόμα και οι "παίκτες" έχουν αρχίσει τα "τσαλίμια" μεταξύ τους. Γι αυτό αρχίστε να μαζεύεστε πριν οι "Μάρκες" σας πάρουν φωτιά(αν δεν έχουν ήδη πάρει...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου