Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ούτε δεξιά ούτε αριστερά από Protagon

Δεν είμαι και ιδιαίτερος φίλος των δημοσκοπήσεων. Και αυτό για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με το "δείγμα" των ανθρώπων που επιλέγεται, με τα ερωτήματα, αλλά κυρίως με το γεγονός πως είναι κατά βάση με συγκεκριμένες "γραμμές" ορμώμενα.

Σε αυτό εδώ που τίτλος του είναι "Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά", θα σταθώ για τον απλούστατο λόγο πως, λείπει η λέξη που ουσιαστικά λείπει από το "σουρεαλιστικό" πολιτικό γίγνεσθαι που ζούμε. Και αυτή δεν είναι άλλη από την λέξη κέντρο.

Όχι κεντροαριστερά ούτε κεντροδεξιά, ούτε κανένας άλλος επιθετικός ή μη προσδιορισμός. Αυτό που λείπει από την νεότερη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, είναι ένας γνήσιος εκφραστής του κέντρου, με τα όσα συν και πλην αυτός θα είχε.

Είναι γεγονός πως σε εποχές που ο κόσμος δύσκολα μπορεί να βρει ένα "καταφύγιο" λογικής πολιτικής σκέψης, οι κεντρώες παρατάξεις συνήθιζαν να δίνουν την διέξοδο. Μέχρι που οι παγιωμένες ιδέες και κόμματα, ανασκουμπωθούν και επανακάμψουν στην συνείδηση(;) του πολίτη, το κέντρο ήταν το απάνεμο λιμάνι της σκέψης του.

Είναι πολλά χρόνια στην χώρα μας που η κεντρώα παράταξη έχει χαθεί. Κομματιάστηκε μπροστά στο δικομματικό λαϊκίστικο δίλημμα, δεξιά ή αριστερά, ή μάλλον Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Πολλοί είναι αυτοί που με κεντρώες "ρίζες" υπέκυψαν στο ένα ή στο άλλο κόμμα, ο καθένας για τους δικού του σκοπούς και λόγους.

Είμαι από αυτούς που πάντα πίστευα και πιστεύω πως χωρίς μέση λύση/άποψη ο πολίτης είναι εγκλωβισμένος σε διλήμματα και κόμματα που το μόνο που θέλουν είναι την ψήφο του, τάσσοντας μόνο παχιά λόγια...

Όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και στην πολιτική, αν δεν υπάρχει μέση άποψη, δεν υπάρχει και ισορροπία.
Τώρα πως μπορεί να "γεννηθεί" ένας πραγματικά κεντρώος χώρος, με άποψη, σκέψη και φωνή, είναι ένα θέμα. Δεν μπορώ να δω κάποιον που να μπορούσε να ηγηθεί τώρα ενός τέτοιου σχήματος. Και να το φέρει να διεκδικεί χώρο και φωνή, στο ήδη πολυπληθές και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό της τρ-Ελλάς!

Πάντως είναι ένα σχήμα που λείπει από το σκηνικό.
(Για να διαβάσετε το άρθρο και την δημοσκόπηση, κάντε κλικ στο λινκ ή στο τίτλο του άρθρου)

Ούτε δεξιά ούτε αριστερά | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου