Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα σε μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές της

Για κενό εξουσίας στην Ελλάδα μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι πιθανότητες να βρεθεί η χώρα εκτός της ευρωζώνης αυξάνονται επικίνδυνα.
Η βρετανική εφημερίδα, ο Independent, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας μας, καθώς «ο λαός απορρίπτει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο διάσωσης».
Το BBC προειδοποιεί για
«επικίνδυνο κενό εξουσίας», σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων παρατάξεων. «Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στα ξένα δανεικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να έρθει ξανά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ», σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού πρακτορείου.
«Η ελληνική αριστερά επιτίθεται στη “βάρβαρη” λιτότητα» τιτλοφορείται το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα κατευθύνεται προς μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς δανειστές της, μετά την ανάδειξη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές.
Για μεταστροφή της Ευρώπης προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση κάνει λόγο ο Guardian, στον απόηχο των ανατρεπτικών εκλογών αποτελεσμάτων στη Γαλλία και την Ελλάδα. «Σε αποτέλεσμα των εκλογικών σεισμών στην Ελλάδα και τη Γαλλία, οι Βρυξέλλες ζητούν στροφή προς την ανάπτυξη στην ΕΕ, την ώρα που ο νέος αριστεριστής ηγέτης στην Αθήνα ανεβάζει τους τόνους κατά της λιτότητας στη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα σε μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου