Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Μετανιώσατε; Στείλτε γράμμα στην Ευρώπη»

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δε χωράει πολλές αναγνώσεις ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο, καθώς οι πολίτες καταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό τη βάρβαρη πολική του μνημονίου. «Τρία εκατομμύρια πολίτες καταψήφισαν τα μέτρα δίνοντας τέλος στα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Παρόλα αυτά
κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως θέλουν το αποτέλεσμα. Μιλούν για ψήφο οργής. Κάνουν λάθος. Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε. Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πια την πλειοψηφεία στη Βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για το λαό. Και αυτό αποτελεί νίκη. Μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο καλπονοθευτικός μας στερούν από τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις την πλειοψηφία. Οι υπογραφές Σαμαρά Βενιζέλου καθίστανται άκυρες. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ευθυγράμμιση πολλών με τις γραμμές που χάραξε ο ΣΕΒ για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα επικοινωνιακά κόλπα και να σκαρφιστούν δεν μπορούν να επαναφέρουν από το παράθυρο αυτό που ο λαός έδιωξε την Κυριακή από την πόρτα. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου. Εάν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν μετανιώσει όταν θα τους επισκεπτώ θα πρέπει να έχουν στείλει επιστολή στην Ευρώπη ότι δεν θα εφαρμόσουν τις επιταγές του Μνημονίου. Αν δεν το πράξουν ας μην κοροιδεύουν τον κόσμο. Εμείς θα πράξουμε ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά για κυβέρνηση της Αριστεράς. Οι θέσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου με τις προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις το τόπου. Την ίδια στιγμή, ακούμε με προσοχή τις προτάσεις του ΚΚΕ για προστασία των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι άξονες των προτάσεων μας για συζήτηση με τις αριστερές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό είναι οι παρακάτω:
Αλλαγή του εκλογικού νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Blackrock για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, σύσταση διεθνούς επιτροπής ελέγχου του χρέους που θα προσδιορίσει το επαχθές κομμάτι του χρέους και τέλος μορατόριουμ για την αποπληρωμή του χρέους»
Τσίπρας: «Μετανιώσατε; Στείλτε γράμμα στην Ευρώπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου