Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σενάρια Διακυβέρνησης και νέες εκλογές εν όψει

Σίγουρα με τα αποτελέσματα που έχουμε η διακυβέρνηση της χώρας είναι από δύσκολη έως και ακατόρθωτη. Ποιό πιθανό μοιάζει το σενάριο νέων εκλογών που τοποθετείται περίπου στα μέσα Ιουνίου(17/6).

Σενάριο 1: Ν.Δ + ΠΑΣΟΚ + διαρροές από "παλλινοστατούντες"
Με 149 βουλευτές σύνολο τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να περιμένουν την ΔΗΜ.ΑΡ. του Φ. Κουβέλη για να κυβερνήσουν και αυτό είναι σίγουρο. Τι μπορούν να περιμένουν Σμαράς και Βενιζέλος; Μήπως και κάποιοι από αυτούς που προσχώρησαν σε άλλα κόμματα και εκλέχτηκαν, επιστρέψουν, αφού βέβαια πάρουν και τα ανάλογα εχέγγυα...
Ποιό πιθανό είναι να είναι πρώην ΝΔημοκράτες και λιγότερο ΠΑΣΟΚ...

Σενάριο 2: ΣΥΡΙΖΑ + ΔΗΜ.ΑΡ + ΚΚΕ(δύσκολο) με στήριξη από Ανεξ. Έλληνες αλλά και ΝΔ + ΠΑΣΟΚ
Αυτόε ίναι ένα δύσκολο σενάριο καθώς οι έδρες δεν βγαίνουν. Ακόμα και με αποχώρηση από την Βουλή από μεγάλο μέρος της Βουλής, χρειάζονται 120 ψήφοι για ανοχή. Και αυτοί δεν φαίνεται να βγαίνουν. Μόνο αν οι 2 παλαιοί μονομάχοι θελήσουν να "παγιδέψουν τον ΣΎΡΙΖΑ και την ΔΗΜ.ΑΡ., προκειμένου να αδείξουν πως η πολιτική τους δεν βγαίνει...

Σενάριο 3: Κυβέρνηση Εθνικού Μετώπου
Αυτό μπορεί να είναι το 2ο πιο πιθανό καθώς εκεί μπορεί να βρεθεί λύση. Ειδικά μέσα από "μηνύματα" που μπορεί να στείλει η διεθνής κοινότητα για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ψήφο ανοχής από κάποια κόμματα και με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου.

Δεν βλέπω κάποιο από αυτά τα σενάρια πιθανό. Το πιο σίγουρο είναι η επόμενη κάλπη. Και εκεί θα φανεί αν η ψήφος ήταν με πραγματική δυναμική ή απλά με οργή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου