Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στους δρόμους 18 Δήμοι της Αττικής για τις σχολικές μεταφορές – Το κουτί της Πανδώρας

Νέα διαμαρτυρία για το θέμα της μεταφοράς μαθητών οργανώνουν σήμερα το πρωί κάτοικοι 18 δήμων της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 και να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.
Στο κοινό ψήφισμα που
εξέδωσαν οι 18 δήμαρχοι καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Οι δήμαρχοι αναφέρουν ότι η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και για το λόγο αυτό ζητούν να αυξηθεί εκ νέου. Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα στους μεταφορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών «χωρίς την ύπαρξη της οποίας» -όπως επισημαίνεται- «θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν στα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά».
Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Φυλής, Ωρωπού.

Στους δρόμους 18 Δήμοι της Αττικής για τις σχολικές μεταφορές – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου