Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η κρυφή ομολογία του Γ. Παπανδρέου για το ΔΝΤ – Το κουτί της Πανδώρας

Σε μια δήλωση η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χάρβαρντ. Μία φοιτήτρια ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με αφορμή τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ», ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο δίχως να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο κ. Παπανδρέου δεν
πτοήθηκε και ιδιαίτερα ευδιάθετος ανέφερε ότι όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια. «Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ομολογία του κ. Παπανδρέου έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, καθώς καταγράφονταν με κάμερα και ένα φοιτητής της ανέβασε στο διαδίκτυο. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η οικονομική κρίση με αντιμετωπίστηκε με το μοναδικό τρόπο ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Δείτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XEjdFEgh5w4

Η κρυφή ομολογία του Γ. Παπανδρέου για το ΔΝΤ – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου