Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

3ήμερο ΟΧΙ σε εορταστικές εκδηλώσεις με guest star σύλληψη εκδότη για...λίστα!

Προσπαθούσα να καταλάβω όλο το ΠΣΚ που μας πέρασε εν μέσω Εθνικής Εορτής, που λογικά θα έπρεπε να λειτουργήσει ως αναθέρμανση και ανύψωση της Εθνικής Συνείδησης και φρονήματος, χωρίς ίχνος Εθνικιστικής τάσης, αλλά απλά ως μέσο επικοινωνίας, τι συνέβη.

Είχαμε λοιπόν εν τάχει:

1. Την Παρασκευή εορτασμός του πολυούχου της πολής της Θεσσαλονίκης με "επίτιμους" καλεσμένους τους επίσημους του Ελληνικού κράτους και τους συν αυτό και αποκελισμό των απλών πολιτών που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την...εκκλησία σε απόσταση 100 μέτρων.

2. Το Σάββατο
"σκάει" η βόμβα του HOT DOC με την αποκάλυψη, όπως φέρεται να λέει το περιοδικό και ο υπεύθυνος εκδότης της Κ. Βαξεβάνης, της λίστας Λαγκάρντ. Αμέσως σε μια επίδειξη υψηλής στάθμης"αντανακλαστικών", η Εισγγελία διατάσει την σύλληψη του εκδότη για επεξεργασία και δημοσιοποίηση Προσωπικών Δεδομένων.

Βέβαια ούτε λόγος για την μη αντίδραση της ίδιας αρχής για περίπου 4+ χρόνια για όλους όσους είχαν την λίστα και την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο, από CD σε...USB και από υπουργό σε διοικητή, με αποτέλεσμα να...χαθεί σε κάποιο γραφείο, σε κάποιον υπάλληλο για κάποια αρχειοθέτηση ή/και φύλαξη!

3. Το περίεργο 3ήμερο των "εορτασμών" συνεχίστηκε την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου, όπου, οι παρελάσεις έγιναν σε, κατά την μετάδοση των ΜΜΕ, ήρεμο κλίμα με πολύ μικρές εντάσεις.

Ας πάμε τώρα στα ερωτήματα του 3ημέρου:

1. Με ποιό δικαίωμα μπορούν να...εκκλησιάζονται μόνο επίσημοι στην εορτή του πολυούχου Αγ. Δημητρίου, αποκλείωντας την ίδια ώρα που απλοί πολίτες ήθελαν απλώς να παραστούν, ανάβοντας ένα κερί; Δηλαδή με τον...φόβο του "κραξίματος" δεν μπορούμε να μπούμε ΟΥΤΕ σε εκκλησία;
Ήμαρτον Παναγία μου...!!!

2. Για την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας τα ερωτήματα είναι αμείληκτα. Και αν διατυπώσαμε το πρώτο από αυτά για τα...τέλεια αντανακλαστικα της Εισαγγελίας, ας πάμε σε κάποια ακόμα.
Είναι ή δεν είναι λίγο...περίεργο που δηλώσεις συμπαράστασης ή έστω "αναμονής" αποτελεσμάτων δεν έκαναν οι: Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ και...ΔΗΜ.ΑΡ;
Είναι ή δεν είναι λίγο περίεργο που η Εισαγγελία διάλεξε σήμερα να κάνει Συνέντευξη Τύπου 1 ώρα πριν την παρουσία του Κ. Βαξεβάνη στον Ανακριτή;
Μήπως θα έπρεπε μαζί με τον εκδότη του περιοδικού να κληθούν να παραστούν και όποιοι από τους αναφερθέντες στην λίστα, νομίζουν ή πιστεύουν πως έχουν πέσει θύματα της εν λόγω παράβασης;

3. Πάμε σε κάτι το οποίο μπορώ να πω πως δείχνει ανάγλυφα και με τον πιό τραγελαφικό τρόπο τον τρόμο του συστήματος, προκειμένου να μην "ποτιστεί" ο λαός μας σε μεγαλύτερη "δόση" αντιγερμανικού μένους, αισθήματος και κατά συνέπεια οργής για τα όσα θα υποστεί τις επόμενες ημέρες και...χρόνια, μέσω των νέων μέτρων-Μνημονίων που έρχονται και έπονται...

Την ημέρα λοιπόν της Εθνικής Εορτής μας τα ΜΜΕ κατέγραψαν την...ισχνότερη δυνατή καταγραφή γεγονότων για το τι έγινε εκείνη την εποχή, αφού ακτός από κάποια ντοκυμαντέρ που πρόβαλε το/τα Κρατικό/α Κανάλι/α, οι υπόλοιπες "ελεύθερες" φωνές, περιορίστηκαν στην απλή αναφορά στα δελτία ειδήσεων ή και στην 1 ταινία που μεταδόθηκε είτε αργά, είτε δεν είχε καμία "μάχη" και γενικά περνούσε εξ απαλών ονύχων την σπουδαιότητα της εορτής μας.

Επίσης εκτός μιας απλής αναφοράς για την "περιφρούρηση" των παρελάσεων είτε από ένστολους, είτε από...κιγκλιδώματα, είτε από ΜΑΤ, δεν δόθηκε καμία έκταση στην μη παρακολούθηση της παρέλασης από τους...γονείς των μαθητών παρά μόνο από απόσταση...ασφαλείας για τον υπουργό!

Είναι τέτοια, πλέον, η "θάλασσα" που έχει πιάσει τους "υπεύθυνους" του συστήματος, που δεν μπορούν να κρατήσουν καν τα προσχήματα.

Αυτά και άλλα πολλά την ημέρα που έπρεπε να προάγεται ως "φάρος" για την Ελλάδα, την ομοψυχία και την ανύψωση του ηθικού των πολιτών, που τόσο το έχει ανάγκη ο τόπος. Βέβαια μπορώ να καταλάβω τον "τρόμο" των κυβερνώντων, μπροστά στον εορτασμό μιας νίκης εναντίον επίδοξων κατακτητών και μάλιστα όταν αυτοί ήταν...Γερμανοί! Θα πήγαινε "στράφι" όλη η...προεργασία που έγινε τις τελευταίες ημέρες/μήνες για την καλύτερη "χώνεψη" της νέας λαίλαπας που έρχεται.

Που να τρέχεις τώρα να ενδιαφερθείς για το ηθικό των συμπατριωτών σου και για Εθνικές Εορτές και...κουραφέξαλα; ΄Αστο να πάει το...παλιάμπελο!!!

ΥΓ Είναι η 2η συνεχής χρονιά που ο Πρωθυπουργός αλλά και οι περισσότεροι υπουργοί δεν παρακολούθησαν δια "ζώσης" παρέλαση. Να ανησυχήσω ή να θεωρήσω πως θα γίνει...θεσμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου