Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Στουρνάρας προσέλαβε ως σύμβουλο τον «αποτυχημένο» επενδυτή – Το κουτί της Πανδώρας

Μία απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η οποία προκαλεί πολλά ερωτηματικά δημοσιεύει σήμερα το www.koutipandoras.gr. Η απόφαση αφορά με την πρόσληψη στο πολιτικό του γραφείο συγκεκριμένου συμβούλου, που η περίπτωσή του στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Πρόκειται για τον 32χρονο Chris Uregian, ο οποίος με την υπ αιρθμ. ΔΙΑ 1135798 ΕΞ 2012/02-10-2012 διορίζεται ως σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του κ. Στουρνάρα από τις 17/09/2012. Και ως εδώ όλα καλά, καθώς ο
εκάστοτε υπουργός Οικονομικών δικαιούται να προσλάβει ως σύμβουλο, οποιονδήποτε επιθυμεί. Με τη μόνη διαφορά ότι ο εν λόγω σύμβουλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που επί των ημερών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, ανέλαβε σύμβουλος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μαμούθ των 50 δισ. ευρώ, με μια εταιρεία η οποία λειτουργούσε επί μόλις 4 μήνες και διέθετε μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα.
Πρόκειται για την εταιρεία CC&C ADVISORS LTD, στην οποία ως διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο 32χρονος. Η ανακοίνωση της πρόσληψής για το πρόγραμμα μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 2011. Η τότε Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συνεδρίασή με θέμα την κάλυψη αναγκών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία CC&C ADVISORS LTD με έδρα το Λονδίνο το έργο «της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης», όπως ανέφερε το σχετικό δελτίο τύπου.
Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερώτηση του τότε βουλευτή της ΝΔ και σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί το ακριβές αντικείμενο της σύμβασης, καθώς επίσης του όρους και τα κριτήρια με τα οποία προσελήφθη η εν λόγω εταιρεία.
Στην περίπτωση του νυν υπουργού Οικονομικών προκαλούνται εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την πρόσληψη του 32χρονου. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ανάθεσης η πρόσληψη ή μήπως πρόκειται για άνωθεν εντολή από τους ξένους δανειστές; Η μέχρι τώρα πορεία των αποκρατικοποιήσεων κρίνεται ως επιτυχημένη για να προσλαμβάνεται εκ νέου ο ίδιος σύμβουλος;

Ο Στουρνάρας προσέλαβε ως σύμβουλο τον «αποτυχημένο» επενδυτή – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου