Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση των Anonymous σε κυβερνητικές ιστοσελίδες – Το κουτί της Πανδώρας

Επίθεση σε πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες πραγματοποίησαν χθες Anonymous, όπως για παράδειγμα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, της αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το μήνυμα που αναγραφόταν στις ιστοσελίδες ήταν « η σελίδα δεν μπορεί να εμφανιστεί», ενώ σε ανάρτησή της στο Twitter, η οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις.
Σε βίντεο, το οποίο ανέβασαν στο YouTube, η οργάνωση ασκεί κριτική στην τεράστια επιχείρηση ασφαλείας και τα δρακόντεια μέτρα που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να περιοριστούν οι διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ.
Οι Anonymoys όμως
βρίσκονται σε θέση μάχης και εν όψει της σημερινής επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.Συγκεκριμένα στη σελίδα των Anonymous – OpGreece στο Facebook αναφέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος black out στο Διαδίκτυο στις περιοχές όπου θα κινηθεί η Άνγκελα Μέρκελ και ζητούν από τους «τεχνολογικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να επαγρυπνούν».
Παράλληλα προτρέπουν όσους μένουν στο κέντρο να έχουν «ανοιχτά» WiFi, δηλαδή να μην απαιτείται κωδικός, γιατί ενδέχεται οι αρχές να ρίξουν το 3G σήμα για να καθυστερούν οι φωτογραφίες από Αθήνα.
Σε ότι αφορά το προφίλ των ελλήνων Anonymous στο Facebook, υπάρχει λίστα με συνδέσεις σε Dial-Up γραμμές σε περίπτωση που κοπεί εντελώς η πρόσβαση στο Internet.
Να σημειωθεί ότι η ίδια τακτική είχε χρησιμοποιηθεί από Anonymous σε Αίγυπτο και Τυνησία προκειμένου να παραμείνει «ανοιχτό» το Διαδίκτυο.

Επίθεση των Anonymous σε κυβερνητικές ιστοσελίδες – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου