Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Όσο διαρκεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ δεν θα ανακοινώνονται στοιχεία πολιτικών προσώπων – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν θα ανακοινώνονται στοιχεία ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ πολιτικών προσώπων επισημαίνει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Παράλληλα, όσα στοιχεία προκύψουν ως μη σύννομα θα κατατεθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Το έγγραφο του υφυπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με τις έρευνες στο «πόθεν έσχες» 32 πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ.
Όπως επισημαίνει στο
έγγραφο ο κ. Μαυραγάνης, «με δεδομένο ότι οι υποθέσεις αυτές είναι σε εκκρεμότητα, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, αφενός δεν μπορούν να ανακοινωθούν τα στοιχεία των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων και αφετέρου δεν μπορεί να γίνει εκ των προτέρων λόγος για παράνομη δραστηριότητα αυτών».
«Αντίθετα», συμπληρώνει, με την ολοκλήρωση κάθε διενεργούμενου ελέγχου και υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, θα διαβιβάζονται στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος προεδρεύει της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002, με βάση την αρχή της νομιμότητας και κατά τους εν τω νόμω όρους, όσα στοιχεία τυχόν προκύψουν ως μη σύννομα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην εν λόγω Επιτροπή για τις κατά λόγο αρου μοδιότητας ενέργειες».

ΥΠΟΙΚ: Όσο διαρκεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ δεν θα ανακοινώνονται στοιχεία πολιτικών προσώπων – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου