Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με 164 ΝΑΙ πέρασε η "συμφωνία" για την SIEMENS


Με το άρθρο που περιλαμβάνει τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens να λαμβάνει μόλις 164 ψήφους και τα υπόλοιπα να περνούν με άνεση, ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της ψηφοφορίας βρέθηκε στον αέρα η σχετική σύμβαση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες
, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξέφρασαν στον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη ισχυρές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη σύμβαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να την καταψηφίσουν.

Υπό την απειλή της καταψήφισης ο κ. Σαχινίδης «δεσμεύτηκε» να την αποσύρει, εφόσον όμως συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι υπουργοί.

Υπό αυτά τα δεδομένα πραγματοποιήθηκε μίνι σύσκεψη, κατά την οποία όμως οι περισσότεροι υπουργοί εξήγησαν ότι μια ενδεχόμενη απόσυρση θα πλήγωνε ακόμα περισσότερο το κύρος της κυβέρνησης και επέμειναν να τεθεί σε ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε να απουσιάζει από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση προβλέπει ότι  η εταιρεία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παροχή προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατ. ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων ύστερα από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών, την παροχή ύψους 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του Δημοσίου, καθώς και επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζομένους.
πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου