Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Στρουθοκαμηλισμοί" και έμμεσες απειλές ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

"Στρουθοκαμηλισμός" και έμμεσες απειλές ένθεν και ένθεν για εκατέρωθεν συγκαλήψεις, συνθέτουν το σκηνικό της προφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Και οι δύο παρατάξεις προσπαθούν να δικιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εκφράζοντας "έμμεσες" απειλές και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Διαβάζουμε από άρθρο που αναρτήθηκε στο "Κουτί της Πανδώρας":

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τα 2 μεγάλα κόμματα περιλαμβάνει η απολογία και η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού έχει κυρώσει τέτοιου είδους συμβάσεις.»Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε ο ίδιος που – το 2010 – αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Ο κ. Μιχελάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει τη στάση του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να μη δοθούν άλλα χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης και παράδοσης των υποβρυχίων ή μέχρι να δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.
Από την άλλη η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτική χυδαιότητα εκ μέρους της ΝΔ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε από την αρχή να διαγράψει τον πρώην υπουργό. Επίσης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να συνδέσει με τα προηγούμενα σκάνδαλα της διακυβέρνησης της ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ‘’Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπαίδι, ούτε με τους ‘κουμπάρους’, ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις’’.
Όσον αφορά την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η στάση όλων στο κόμμα θα ήταν διαφορετική αν υπήρχαν τα στοιχεία της Δικαιοσύνης και της βουλής από το 2005 και ό,τι έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, συγκεντρώθηκε χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ για ταύτιση των αρχικών συμβάσεων για τα υποβρύχια με την προσπάθεια που έγινε το 2010 για την διάσωση των ναυπηγείων. »Από τα χρήματα αυτά, ένα πολύ μεγάλο μέρος, 730 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν την περίοδο 2004-2009 χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θα έπρεπε δε, να θυμάται η ηγεσία της ΝΔ ότι το 2010 δεν υπεγράφη σύμβαση, αλλά ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία’’.

Οι αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου