Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απατεώνες και τζέντλεμεν με δελτία κοινωνικού τουρισμού

Νέα μεγάλη απάτη, στην οποία εμπλέκονται ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία εντοπίστηκε αυτή τη φορά στον ΟΓΑ.
Η απάτη αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας, οι ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το «εισιτήριο» έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία, τα οποία στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στα συγκεκριμένα αυτά ξενοδοχεία και εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτρουλας σε πρωινή εκπομπή, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 30 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα 25 εμφάνιζαν να φιλοξενούν δικαιούχους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρότι ήταν κλειστά.
Ο κ. Πέτρουλας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί.
Επίσης, ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν- προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους- όπως και 3000 φερόμενοι πολύτεκνοι, που ελάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα .

Απατεώνες και τζέντλεμεν με δελτία κοινωνικού τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου