Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κατηγορητήριο "κόλαφος" για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ από τον ΣΔΟΕ!

Βαρύτατο κατηγορητήριο κατά συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι φέρονται να είχαν αλλάξει τα φώτα στον οργανισμό, περιλαμβάνει πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στελέχη της ΓΕΝΟΠ φέρονται να έχουν εισπράξει μέσω υπερτιμολογήσεων 2.080.209 εκατ. ευρώ για διάφορες δραστηριότητες. Σε έγγραφό του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής κάνει λόγο για «μεγάλη διασπάθιση δημόσιου χρήματος».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, για 29 εκδηλώσεις την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων στη ΔΕΗ) χρέωσαν την Επιχείρηση «καπέλο» 1.194.497 ευρώ, την ώρα που οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711,4 ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επταήμερο ταξίδι στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2009 για 46 άτομα, κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ και από άλλη τουριστική επιχείρηση εκδόθηκαν δύο τιμολόγια για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα.
Τελικά, γι αυτό το ταξίδι, η ΔΕΗ, η οποία κλήθηκε να πληρώσει 109.000 ευρώ αρνήθηκε να τα καταβάλλει καθώς στη σύμβαση των εργαζομένων αναφερόταν «εκδρομή». Όμως οι συνδικαλιστές, φέρεται να άλλαξαν τη σύμβαση επικαλούμενοι ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.
Ακόμη, η Επιχείρηση κατέβαλε 31.400 ευρώ για μελέτη την οποία δεν παρέλαβε.
Τέλος, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση ταξιδιού στη Γενεύη τριάντα ατόμων για παρέμβαση στο Γραφείο Διεθνούς Εργασίας. Το ταξίδι δεν έγινε ποτέ, ωστόσο η ΔΕΗ πλήρωσε 30.500 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ήδη το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς επίσης και του αρμόδιο εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου