Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Περάααααστε να προλάβετεεεεε!!! Εδώ τα καλά "ρουσφέτια"...

Αυτό που γίνεται στην Βουλή τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο. Όλοι οι "πολιτικάντηδες" τρέχουν να προλάβουν "ρυθμίσεις" τις τελευταίας στιγμής, βλέπε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ...

Στους διαδρόμους της Βουλής παρελαύνουν, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πρώην βουλευτές και κάθε λογής «παράγοντες» του δημόσιου βίου προκειμένου να «διαπραγματευτούν» με τους βουλευτές με το επιχείρημα «μου περνάς το ρουσφέτι και σε στηρίζω στις εκλογές». Υπό αυτά τα δεδομένα, μόνο την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκαν συνολικά περισσότερες από 85 τροπολογίες στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν την διάλυση της Βουλής και επιπλέον 27 στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Συνολικά δηλαδή 112 τροπολογίες μέσα σε μια εβδομάδα, νούμερο πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά σύμφωνα με τους έμπειρους υπαλλήλους του νομοθετικού τμήματος της Βουλής! Πέραν τούτου όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές μέσα σε διάστημα περίπου δέκα ημερών καλούνται να ψηφίσουν για νομοσχέδια τα οποία συγκεντρωτικά περιλαμβάνουν 1.818 σελίδες και 614 άρθρα.
Αναλυτικά :
-    Το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις
Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες Διατάξεις» αποτελείται από 728 σελίδες, 187 άρθρα ενώ έως αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είχαν κατατεθεί συνολικά 17 τροπολογίες (2 υπουργικές και 15 βουλευτικές).  Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό θα ψηφιστεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και έως τότε αναμένεται να διπλασιαστεί ο όγκος των κατατεθειμένων τροπολογιών.
-    Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελείται από 563 σελίδες και 327 άρθρα! Επιπροσθέτως, έχουν κατατεθεί 44 τροπολογίες (2 υπουργικές και 42 βουλευτικές) αριθμός που θα αυξηθεί έως την ερχόμενη Πέμπτη όταν και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.
-    Το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» περιλαμβάνει 43 άρθρα διασκορπισμένα σε 275 σελίδες. Για την ώρα έχουν κατατεθεί 17 βουλευτικές τροπολογίες ενώ η ψήφισή του προγραμματίζεται για τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.
-    Συνολικά 57 άρθρα και 252 σελίδες περιλαμβάνει το ν/χ του υπουργείου Εργασίας  «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ και λοιπές διατάξεις». Ενώ έχουν κατατεθεί και 2 τροπολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου