Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρά πολιτικά...ανέκδοτα!

*Διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία:
"Μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου RBB, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε: «Αμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μία μη συντεταγμένη χρεοκοπία, γιατί δεν θα επηρέαζε μόνο την Ελλάδα και ο κίνδυνος να επηρεάσει όλους, ή τουλάχιστον ορισμένες χώρες, είναι πολύ μεγάλος»."

Δηλαδή, για να ερμηνεύσουμε την δήλωση: 1ον) Η χρωκοπία είναι σίγουρη, 2ον) Σιγά μην τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν και δεν βγάλουμε από την ιστορία και από πάνω, 3ον) Δεν ξέρω...ντόμινο!!!, 4ον) Διακοπές στην Ελλάδα να ξαναπάω;

*Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ήταν συγκλονιστικές! Ειδικά η παράγραφος που έλεγε πως "καταπολεμήθηκε η διαφθορά(στην ρίζα της ή με το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα σας γελάσω!) και κατάφεραν να σταματήσει το άδειασμα των Δημοσίων Ταμείων από την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος", έφερε ρίγη συγκίνησης σε όλους ανεξαιρέτως.

Βουλευτές και άλλοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου, θυμήθηκαν τις αυστηρότατες ποινές πος επεβλήθησαν σε όσους ήταν αναμεμιγμένοί στα σκάνδαλα της Siemens, στις προμήθειες στρατιωτικού υλικού, στην υπόθεση των υποβρυχίων, στις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, στο πακέτο των Ολυμπιακών Έργων, στην Μονή Βατοπεδίου κ.α. και...μαγκώθηκαν!!!

*Τώρα σοβαρά. Μπορεί κανένας να πιστέψει πως ο Γιώργος πίστευε πως θα βγούμε μέσα σε 3-5 χρόνια από την δίνη, έτσι απλά; Να το πω διαφορετικά: πόσα χρόνια δανεισμού για το τάϊσμα του Δημοσίου "Αχόρταγου" είναι καταγεγραμμένα; Από την μεταπολίτευση; Άντε, από την "Αλλαγή" του Αντρέα το '81; Δηλαδή 30 χρόνια. Ε, βάλτε τώρα τα τοκοχρεωλύσια και την ασφάλεια του...ΕURIBOR και θα βγάλετε την σούμα!
Πότε είπατε έρχεται ο...νέος αιώνας;

*Κάπου άκουσα(νομίζω το είπε ο Τσίπρας) πως "η κυβέρνηση είναι σε εφεδρεία". Καλή η παρατήρηση, όμως κακώς έβγαλε από το "κάδρο" τον εαυτό του, την ευρύτερη Αριστερά, αλλά και το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Σε "εφεδρεία" και άμεση "απόλυση" θα έπρεπε να είστε όλοι σας, σύγχρονοι πολιτικοί της χρεωκοπίας.
Πάντως για να μην βαρύνουμε το ήδη ασήκωτο κλίμα που υπάρχει, δεν πάτε να δείτε Κε Τσίπρα και υπόλοιποι της παρεούλας, τις βαρκούλες αν κουνιούνται; Αν όχι πάρτε καμιά από αυτές, όσο είναι διαθέσιμες, και αμέτε μου στο καλό!!!

*Τώρα λένε πως κάποιες Τράπεζες του εξωτερικού ήδη ανακυκλώνουν/σκοτώνουν τα ομόλογά μας με έως και 60% κούρεμα, προκειμένου να τα ξεφορτωθούν. Και αυτό για να μην πάθουν καμιά λαχτάρα και υποβαθμιστούν όπως κάποιες Γαλλικές!
Ας ρίξουμε μια ιδέα: Αν υπάρχει Δημόσιος κουρμπανάς που να έχει έστω και κάτι ψιλά βρε παιδί μου, ας τρέξει να αγοράσει αυτά τα κουρεμένα και σε λίγο καιρό, ότι και να γίνει, θα έχουν καλύτερη τύχη. Θυμηθείτε τι έγινε στον Ισημερινό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου