Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με την Μετοχή "τέρας" της Τράπεζας της Ανατολής;

Μεγάλο μυστήριο αλλά και πολύ ενδιαφέρον υπάρχει γύρω από την αξία της μετοχής "τέρας" της πρώην Τράπεζας της Ανατολής που έχει απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως δείχνει το ρεπορτάζ του zougla.gr η αξία της μετοχής, που σημειωτέον έχει την εγγύηση της Τράπεζας της Γαλλίας σε χρυσό, αφού έχουν αγοραστεί με χρυσές Γαλλικές Λίρες, αγγίζει τα 670 δις Ευρώ!!!

Δηλαδή σχεδόν 2 φορές το σημερινό εξωτερικό μας χρέος!!! Και αυτό μόνο η μία(1) μετοχή... Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ έχουν δωρηθεί 4 από αυτές σε Μ.Κ.Δ. από την οικογένεια Σώρρα και το όλο θέμα είναι εν γνώση των ανωτέρων πολιτικά υστάμενων(πρωθυπουργός, Υπουργός Οικονομικών που μάλιστα έχει ενημερωθεί σε προσωπικό επίπεδο από τον ιδρυτή της ΜΚΟ) καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Κος Προβόπουλος.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όταν οι ενδιαφερόμενοι "χτύπησαν" την πόρτα της Εθνικής για να μάθουν την αξία των μετοχών, στην αρχή συνάντησαν άρνηση. Στην συνέχεια τους προτάθηκε να πάρουν 1,5 δισ Ευρώ(!!!) μέσω μιας περίεργης διαδρομής(θα έπερναν τα χρήματα από μια Βρετανική εταιρεία...), που δεν ενέπλεκε Τράπεζες...

Περισσότερα στο ρεπορτάζ, κάνοντας "κλικ" στον τίτλο της είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου