Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Άνεργοι Δημοσιογράφοι: ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και σε πολλά μπλογκ, έχει κυκλοφορήσει ένα κείμενο που φέρεται να έχει την υπογραφή του "γόνου" της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Το κείμενο εκθειάζει το κίνημα των "Αγανακτισμένων" και δίνει οδηγίες για την καλύτερη "σύνταξη" και αναζωπύρωση του μετώπου, που από τον Μάη έως και το τέλος Ιουνίου έδωσε πολλές μάχες, στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε πολλές ακόμα πλατείες ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι, μια νέα όψη στην Δημοκρατία.

Αυτήν της συμμετοχικής και της μη εξαρτημένης.
Το κείμενο δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικά υπογεγραμμένο από τον ίδιο, αλλά έχει την σημασία του.

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγµατος ένα µαζικό πολιτικό κίνηµα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε µια κρίσιµη καµπή στον «παρατεταµένο λαϊκό πόλεµο», ο οποίος ξεκίνησε µε την ψήφιση του επαχθούς Μνηµονίου και κλιµακώθηκε µε έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες. Στην υπό «κινεζοποίηση» Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονοµικής εξαθλίωσης, του εργασιακού µεσαίωνα και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνηµα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωµένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συµµαχιών, µεταµορφώνοντας την κρίση από οικονοµική σε πολιτική. Kαθοριστικής σηµασίας στοιχείο, συµβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήµατος, υπήρξε η συµµετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικοµµατισµού, ορµώµενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίµαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο µαχητικός Ιούνιος, κατά τον οποίο εξαπλώθηκε σε δεκάδες πλατείες της χώρας ο δηµοκρατικός θεσµός της λαϊκής συνέλευσης, χαρακτηρίστηκε από γοργές εξελίξεις όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα του κινήµατος των "Αγανακτισµένων"...(το υπόλοιπο στο λινκ που ακολουθεί ή πατώντας τον τίτλο της είδησης)

Άνεργοι Δημοσιογράφοι: ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ: Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγµατος ένα µαζικό πολιτικό κίνηµα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε µια κρίσιµη καµπή στον «π...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου