Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα στοιχεία για την μετοχή "τέρας" που δείχνουν μη εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής

Δύο έγγραφα, το πρώτο του 1939 και το δεύτερο του 1940, έρχονται να ενισχύσουν την εντύπωση πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της ειδικής εκκαθάρισης της «Τράπεζας της Ανατολής» διεκόπη για κάποιον άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Παρά, λοιπόν, τους ισχυρισμούς, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η «Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τους οποίους η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1936, προκύπτει αβασάνιστα πως τουλάχιστον έως το 1940 αυτή η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τα δύο ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η zougla.gr αφορούν δύο επιστολές προς την Διοίκηση της «Εθνικής». Το πρώτο είναι τηλεγράφημα του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Βόλο και απευθύνεται στα κεντρικά της Αθήνας. Ζητά από την Διοίκηση της τράπεζας να απαντήσει σχετικά με την πορεία της μετοχής της…υπό εκκαθάριση «Τράπεζας της Ανατολής».

Η ημερομηνία κατά την οποία απεστάλη το τηλεγράφημα είναι 11 Μαΐου του 1940. Λίγους μήνες πριν εμπλακεί η χώρα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος για τον οποίο το υποκατάστημα ζητεί πληροφορίες επί της αξίας των μετοχής είναι σαφής. «Διά λογαριασμών πελατών μας», αναγράφεται στο τηλεγράφημα χαρακτηριστικά.

(περισσότερα στο λινκ που ακολουθει ή κάντε κλικ στον τίτλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου