Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Προνόμια θες; Ψήφισε ότι θέλει ο ΛΑ.Ο.Σ.

*Και τώρα; Πως θα περάσουν οι βουλευτές στην αντεπίθεση; Όταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζεται τα όποια προνόμια των συναδέλφων του, όλοι σιωπούν. Ακόμα και αυτοί οι γνωστοί "μαχητές" τηλεδημοσιογράφοι, δεν κατάφεραν να στριμώξουν τον πρόεδρο, που τους ξέφυγε σαν΄(ο Θεός να τον κάνει...) χέλι!!!
Μάλιστα στην ομιλία του στην Βουλή αλλά και στα τηλεπαράθυρα, εμφανίστηκε τόσο κακομοίρης που νόμιζα πως, από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί εκείνος ο συνταξιούχος που είχε δώσει την συνταξή του στον ΓΑΠ, να του προσφέρει και του προέδρου άλλον έναν. Ειδικά τώρα που είναι(όλο και πιό) light!!!

*Ο κίνδυνος της απώλειας μέρους της Εθνικής μας Κυριαρχίας, έχει περάσει πλέον σε πολυεπίπεδο πλάνο, και βάλλεται από παντού.
Πρώτα οι "γείτονες" που "απώθησαν τους συμπατριώτες μας στην Σμύρνη" και που "υπέφεραν από την εξέγερση των Ελλήνων το 1821"(αυτά σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας του Δημοτικού Σχολείου...).
Πλείτονται τα συμφέροντα αυτών και των φίλων τους, που θέλουν την ένωση της Κύπρου(!!!) και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και την ειρήνη στην περιοχή, και το Καστελόριζο, και τα 6 μίλια, και την Γαύδο, και την ελεύθερη διέλευση στο Αιγαίο, αφού είναι κοινή θάλασσα και όχι ελληνική από εδώ και τουλάχιστον κάτι χιλιάδες χρόνια. Πλείτεται η ανακηρυξη της ΑΟΖ που ονειρεύονται και περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο και σχεδόν τα 2/3 της Ανατολικής Μεσογείου.
Και έβγαλαν πάλι το Πίρι Ρέις για έρευνες, και κάποια συνοδευτικά πολεμικά που βρισκόντουσαν εκεί πρόχειρα. Καμιά 10αριά μωρέ, για προστασία!
Και πήρε λέει ο ΓΑΠ τηλέφωνο χτές τον κουμπάρο του Κωστάκη(αλήθεια. Που είναι αυτό το παιδί; Πάλι χάθηκε;) τον ομόλογό τουντεεε, και τον μάλωσε.
Μετά οι επενδύσεις που ετοιμάζονται για τα φιλέτα-ιδιωτικοποίηση. Αυτά που θα πουληθούν αντί πινακίου φακής, έτσι όπως πάνε τα πράγματα και οι τιμές, στην αγορά.
Πιέζουν οι αγορές, πιέζει η Τρόικα, πιέζει η ΕΕ, πιέζουν όλοι, ήρθαν τώρα λέει, να μας κάνουν πρόταση για το λιμάνι της Θεσσαλονικής οι Σκοπιανοί! Είδαν φως και μπήκαν!
Μωρέ έχουν να γίνου ομορφιές στην συμπρωτεύουσα αν γίνει καμιά στραβή, αααααααααα!!!!
Και τέλος ήρθε και η Μαντάμ "Ράους" να το πει καθαρά: "Όσες χώρες της Ευρωζώνης έχουν προβλήματα με χρέη και άλλα δημοσιονομικά, πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα πως θα απεμπολούν μέρος των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων"
"Μόνο αν κάποιοι τους τα παραχωρήσουν", θα έπρεπε να βγεί κάποιος και να της απαντήσει, αλλιώς: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, μαντάμ!!!

*Το είπε καθαρά ο Μπένυ. Τέλος! Δεν πτωχεύουμε. Απλά τα ομόλογα που πρέπει να αλλάξουν χέρια(κρατικά και ιδιωτικά) και ημερομηνίες, πρέπει να μείνουν στις ημερομηνίες και τις προδιαγραφές που συμφωνήθηκαν στις 21 Ιουλίου. Δεν βγαίνουμε από την Ευρωζώνη. Το Ευρώ είναι το νόμισμά μας και θα κάνουμε το "σκατό μας παξιμάδι" αλλά θα σας ξεχρεώσουμε και με τόκο. Ακόμα η Τρόικα δεν συμφωνεί με τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, ούτε και τα προκάλεσε. Απλά αφού μπήκαν, καλό είναι να ξαναγράψουμε το Μεσοπρόθεσμο και να τα κρατήσουμε μέχρι και το 2014(τουλάχιστον).
Ακόμα. Τα μέτρα θα βγάλουν, με μεγάλη δυσκολία και το καταλαβαίνει ο Μπένυ πως είναι με θυσίες από το υστέρημα μας, πρωτογενές πλεόνασμα από το πρώτο 3μηνο του 2012 και μετά όλα θα είναι πιο εύκολα(να τα ξοδέψουν για παροχές εν όψει εκλογών, με τις ανάλογες υποσχέσεις για ανάπτυξη κλπ κλπ). Τέλος ο υπουργός-αντιπρόεδρος-κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντ' αυτού τω Πρωθυπουργό δεν απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σε "τόνο κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης" γιατί θα αναγκαζόταν να πει πράγματα που μόνο στην βουλή τα λέει και τον...παίζουν!

*Απέκλεισε η Αλέκα να γίνει...πρωθυπουργός! Και αυτή και ο Αλέξης! Και τα πήρε...ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης!!! Δεν τα λέω εγώ. Διαβάστε(από άρθρο τηε Ελευθεροτυπίας):

"Στην 76η ΔΕΘ η Α. Παπαρήγα είχε πει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα πεισθούν από τον Τσίπρα πρωθυπουργό και χθες επανήλθε λέγοντας: «Πώς θα πάμε με τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας λέει εγώ θα είμαι καλύτερος διαπραγματευτής, στην Ε.Ε., από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και άμα τον δουν τον Τσίπρα εκεί η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα πέσουν τάβλα κάτω». Αυτή η φράση ενόχλησε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε ότι «αν για το ΚΚΕ δεν υπάρχει καμιά ελπίδα από την ενίσχυση της Αριστεράς και πιθανή άνοδό της στη διακυβέρνηση του τόπου, τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής του, γιατί ζητάει την ψήφο του λαού; Τότε θα καταντήσουμε να περιμένουμε τη δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού».

Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση πως αν η ηγεσία του ΚΚΕ επιμείνει στην άρνηση συμμετοχής στο νέο συνασπισμό εξουσίας, τότε θα διαπράξει ιστορικό λάθος αντίστοιχο με εκείνα που έγιναν μετά το αντάρτικο που παραδόθηκαν τα όπλα."

*Α! Και κάτι τελευταίο πριν κλείσω τον σημερινό μονόλογο. Εκλογές μην ορέγεστε. Η Τρόικα το είπε απ' έξω απ' έξω αλλά ακούστηκε καθαρά. Αν κάνετε εκλογές και τέλος δόση/δόσεις) και πτώχευση και έξοδος από την Ευρωζώνη κλπ κλπ.
Η μόνη περίπτωση να φύγουν είναι να...ξαναέρθουν με συναίνεση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ή τουλάχιστον της πλεοψηφίας των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου