Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Απαλλάχτηκαν Βουρλούμης και Ιωαννίδης!

ΓΙΑ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ;

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, και παρά την επίσης παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση, το συμβούλιο Εφετών αποφάσισε, έπειτα από έφεση των κατηγορουμένων, την απαλλαγή των Παν. Βουρλούμη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, και Γ. Ιωαννίδη, τέως γενικού διευθυντή του οργανισμού, για την υπόθεση καταβολής «bonus» στους προμηθευτές Intracom και Siemens.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο συμβούλιο, αφού εξέτασε τη δικογραφία για σχεδόν δέκα μήνες, χθες εξέδωσε το υπ' αριθμ. 2902/11 βούλευμά του, το οποίο ανέτρεψε όλες τις προηγηθείσες δικαστικές κρίσεις. Οπως αναφέρεται, δέχεται τυπικά και κατ' ουσίαν τις εφέσεις των κατηγορουμένων, εξαφανίζει το εγκαλούμενο βούλευμα και αποφαίνεται να μη γίνει κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων Παν. Βουρλούμη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και Γ. Ιωαννίδη για άμεση συνέργεια σε αυτή.

Για την υπόθεση είχε εκδοθεί, τον Ιούνιο του 2010, βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, με το οποίο ο Παν. Βουρλούμης, αλλά και ο Γ. Ιωαννίδης παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας σε αυτή. Με το ίδιο βούλευμα είχαν απαλλαγεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, που είχαν την ιδιότητα του μέλους σε διοικητικά συμβούλια του οργανισμού τα έτη 2004 και 2005.

Στο σκεπτικό τού εν λόγω παραπεμπτικού βουλεύματος αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο Παναγιώτης Βουρλούμης ελάττωσε την περιουσία του οργανισμού, του οποίου είχε τη διαχείριση, κατά 51.727.164 ευρώ, το οποίο ο οργανισμός κατέβαλε ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2003-2004 και υποχρεώθηκε να καταβάλει ως προς τις συμβάσεις της τριετίας 2005-2007». Για τον Γ. Ιωαννίδη αναφερόταν ότι «συνέδραμε άμεσα και σπουδαία με την τότε ιδιότητά του, προσκομίζοντας τις εισηγήσεις του».

Λίγο καιρό αργότερα, οι δύο τότε κατηγορούμενοι, Βουρλούμης και Ιωαννίδης, άσκησαν έφεση κατά του βουλεύματος, κίνηση την οποία ακολούθησε στις 24 Νοεμβρίου του 2010, η υπ' αριθμόν 2426/ 2010 εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, κ. Πρασσά. Με αυτήν ζητούσε από το συμβούλιο Εφετών να απορριφθούν κατ' ουσίαν οι εφέσεις και να επικυρωθεί το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Αντίθετη άποψη είχε όμως το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο τελικά και τους απάλλαξε.

από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου