Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Και τώρα..."τρέχουμε" - πάλι!

Παίρνει το Σάββατο τηλέφωνο ο Μπένι τον Τζεφ:
-'Ελα, πρόεδρα. όλα καλά στη Λόντρα;
-Τι θες ρε Μπένι. Τώρα μόλις τρέχαμε κάτι swaps και funds με fast track. Μας διακόπτεις βρε άνθρωπε και η "παρτίδα" έχει ψωμί ακόμη!
-Σόρρυ, αλλά προέκυψε, problem. You know?
-What kind of problem? Νόμιζα πως στην τηλεδιάσκεψη προχτές λύθηκαν όλα.
-Κοίτα πρόεδρα. Εδώ στην χώρα της "Αλληλεγγύης" φάγαμε πόρτα και επειδή την Δευτέρα έχω και εγώ να παίξω με την τηλεδιάσκεψη, θέλουν να τους δώσουμε εκείνους τους "λαγούς και τα πετραχείλια" που τους τάζουμε 2 χρόνια τώρα...
-Μα καλά; Τόσο αχάριστοι; Δεν μπορούν να περιμένους άλλα 2 χρόνια να περάσει η 4ετία και μετά να τα πάρουν; Unbelievable!
-Κοίτα Τξεφ. Μάλλον πρέπει να διακόψεις το παιχνίδι εκεί γιατί εδώ το "πόκερ" σκλήρυνε. Ανέβηκε η "κάβα", μου τέλειωσαν οι μπλόφες, με πήραν χαμπάρι και κινδυνεύουμε να μην πάρουμε μια τον Οκτώβρη.
-Oh Shit!!! Όλα μόνος μου πρέπει να τα κάνω; Τι σε άφησα εκεί στο παιχνίδι; Κλείσε, έρχομαι.

*Αυτός ο Στρος Καν έχει μεγάλη πλάκα τελικά. Παραθέτω 2 αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στο Γαλλικό κανάλι:
«Η Ελλάδα έχει πτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφ’ όσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση.Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε

και: «Σκεφθείτε -πρόσθεσε- «στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά, σήμερα δύο μήνες μετά και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση. Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα»

Λέτε να έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως ο Στρος Καν "πλήρωσε" την(όσο και αν ακούγεται παράδοξο), ευνοϊκή διάθεση που είχε προς το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας;

*Κατά τον κ. Μπεγλίτη, "πρέπει να μάθουμε να ζούμε πιο φτωχά" και έχει δίκιο. Όλοι οι Έλληνες από την μέση αστική οικογένεια μέχρι και τους μη...έχοντες 2 χρόνια τώρα αυτό κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι(και είναι πολλοί αυτοί...) συν ΚΑΙ τους πολιτικούς θα μπορέσουν; Όσο και αν θέλετε να φανείτε "σωτήρες" και αναγκασμένοι να υποβάλλεται τον λαό σε θυσίες, κύριοι του πολιτικού σκηνικού, δεν θα καταφέρετε τίποτα αν ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ, δεν δώσετε το λαμπρό παράδειγμα. Και ΟΧΙ με περικοπές αστείες του μισθού και των επιδομάτων και όλων των λοιπών, αμοιβών σας. Αλλά με το ΠΑΓΩΜΑ, ναι καλά ακούσατε, το ΠΑΓΩΜΑ τους, μέχρι να φέρετε αποτελέσματα.
Άλλωστε κάπως έτσι μπορεί να υπάρξει περίπτωση να ισοσκελιστεί το έλλειμα με τα έξοδα φέτος. Υπολογίστε το και θα το δείτε(λέμε τώρα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου