Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρά και άλλα επίκαιρα

Πολλά και ωραία και πάλι σήμερα.

*Η είδηση της χρονιάς; Της δεκαετίας; Του αιώνα; Πως αλλιώς να σκεφτείς όταν κατά την προσαγωγή του "αγαπούλα" στην ΓΑΔΑ, δήλωσε πως είναι "πολιτικός κρατούμενος του...συστήματος"; Μα ο Μάκαρος είχε τους λόγους του που το είπε. Σου λέει "ολόκληρη Αντιτρομοκρατική με συνέλαβε. Θα το ρίξω στην πολιτική μου...εξόντωση(σικ) και αν μου βάλουν τίποτα άλλες "δόλιες" κατηγορίες για στημένα και...παράγκες, θα επικαλεστώ το άλλοθι της πολιτικής σύλληψης μου!".
Και έτσι αφού θα είναι έγκλειστος(λέμε τώρα) θα παρέλθει ο χρόνος και μην τον είδατε!!!

*Σενάριο ακραίο, όμως έχει βάση αυτό που πήγε να ξεφύγει σε κεντρικό δελτίο τηλεόρασης, σχετικά με το χαράτσι που θα εισπραχτεί μέσω ΔΕΗ. Λέει λοιπόν το σενάριο:
Στην ΔΕΗ χρωστάνε οι Δημόσιες υπηρεσίες 140 εκ Ευρώ και κάπου 600 εκ. φυσικά πρόσωπα και εμπορικές επιχειρήσεις. Υπολογίζω το χαράτσι που θα εισπράξω στα 1,7 δις όμως θα υπάρχουν και πολλοί που δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Έτσι πολλές συνδέσεις θα κοπούν, θα χρειαστεί να απολυθεί κόσμος και έτσι θα πέσει και η μετοχή της. Αυτό θα προσελκύσει επενδυτές. Μάλιστα αφού θα συμψηφιστεί το "χρέος" των Δημόσιων υπηρεσιών, με την καταβολή του αντιτίμου, αυτό θα φύγει από το έλλειμα και έτσι θα είναι δύο φορές κερδισμένοι η κυβέρνηση.
Διαβολικό...

*Άλλο ένα σενάριο, πολύ πιο αληθοφανές, έχει να κάνει με την αξία της περιουσίας που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες. Σε συνέντευξή του ο κος Βενιζέλος είπε πως η αξία αυτή φτάνει στο 1 τρις Ευρώ, οπότε το μέτρο είναι δίκαιο(το νέο χαράτσι). Που είναι το σενάριο; Με τις συνεχείς επιβολές φόρων στα ακίνητα, σε λίγο καιρό θα μας χαρίζουν διαμέρισμα και θα λέμε "όχι, ευχαριστώ"!
Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν οι πωλήσεις όσο όσο, από αυτούς που έχουν, αλλά αντί να προσφέρει εισόδημα, τώρα είναι θηλιά στο λαιμό. Έτσι εδώ θα μπουν αυτοί που έχουν ζεστό χρήμα. Ποιοί είναι αυτοί; Μα οι ξένοι! Περιμένουν με αγωνία να πέσουν οι τιμές για να αγοράσουν για ένα "κομμάτι ψωμί", όπως λέγαμε κάποιες δεκαετίες πριν.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

*Μα να "φάμε" 40 πόντους σε 3 δεκάλεπτα από την Γαλλία και στο τελευταίο 10λεπτο 22; Κρίμα την προσπάθεια...

*Το ρητό-ανέκδοτο που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό έχει να κάνει με ανταλλαγή...οργάνων και ολίγη από χρέος.

Λέει λοιπόν: "Δεν πρόκειται ούτε περί επιλεκτικής χρεωκοπίας ούτε περί πτωχεύσεως.
Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων.

Εμείς χρωστάμε τ' άντερά μας και αυτοί θα πάρουν τα τρία μας."
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου