Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

11 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου - World Trade Center Documentary

Σαν σήμερα, σαν αυτές τις στιγμές, ώρα Ελλάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γνώριζαν τον τρόμο. Οι "Δίδυμοι" πύργοι το περίφημο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στην Νέα Υόρκη, γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Στο κέντρο του Μανχάταν και περί ώρας 8:46 το πρωϊ, ένα αεροπλάνο πετούσε πολύ χαμηλά και πολύ κοντά, μέσα στην πολή. Η κατευθυνσή του ήταν μάλλον περίεργη, όμως οι Νεοϋορκέζοι αλλά και οι τουρίστες δεν έδωσαν και μεγάλη προσοχή. Αυτό όμως που επακολούθησε, ήταν πιο τρομακτικό και από ταινία επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας ή και πολεμικής επιχείρησης.
Το αεροπλάνο με την περίεργη τροχιά κατευθύνθηκε προς τον
Βόρειο Πύργο και συνετρίβη πάνω του, παγώνοντας τον κόσμο...!!!
Και όταν λέμε τον κόσμο δεν εννοούμε μόνο τους κατοίκους της Νέας Υόρκης ή της Αμερικής.
Αλλά τον Κόσμο ολόκληρο. Το χτύπημα στον βόρειο Πύργο δεν ήταν το μόνο εκείνο το πρωϊνό. Ακολούθησε και 2ο αεροπλάνο(σ. και τα 2 είχαν πέσει θύμα αεροπειρατίας), που συνετρίβη στον Νότιο Πύργο.
Υπήρξε και ένα 3ο που έπεσε σε μια πλευρά του Πενταγώνου.
όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την εκκένωση του Λευκού Οίκου αλλά και όλων των κυβερνητικών κτιρίων, ενώ προκλήθηκε εκτεταμένος πανικός στην Πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπου οι φήμες έδιναν και έπαιρναν.

Κάποια στιγμή στο μεσημέρι και οι 2 πύργοι ο ένας μετά τον άλλο, κατέρρευσαν σαν "χάρτινοι". Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, με την σκόνη από τα 2 κτίρια να γεμίζει το Μανχάταν και να σηκώνεται μέχρι και πιο πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, που έστεκε εκεί, μην μπορώντας να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί.


Και δεν ήταν μόνο αυτή που δεν κατάλαβε. Πολύς κόσμος μέχρι τώρα, δεν έχει όχι μόνο καταλάβει, αλλά και συνειδητοποίησει τι έγινε. Αυτά θα τα αναδείξουν κάποια στιγμή οι Ιστορικοί του μέλλοντος, γιατί τώρα είναι ακόμα πολύ νωρίς να φανούν λεπτομέρειες.

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που ο σύγχρονος κόσμος θα θυμάται ως την ημέρα που η Γη δεν θα ήταν ποτέ ξανά, αυτή που ήξεραν. Το αεροπλάνο τραυμάτισε την όποια αθωότητα είχε απομείνει στο ανθρώπινο είδος, θανάσιμα και ανεπανόρθωτα.
Τώρα μόνο το κενό βλέμμα και η θλίψη στην καρδιά και την ψυχή,μπορεί να γεννήσει κάποια "γιατί" που μπορεί να πάρουν κάποιες απαντήσεις, κάπου και κάποτε.

Ας ελπίσουμε να μην ζήσει ο κόσμος παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.
Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Θέλει απλά κοινή λογική και να δωθεί λίγο παραπάνω αξία και προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δείτε εδώ πιο κάτω ένα βίντεο με πολλές και διαφορετικές λήψεις του χρονικού της 11ης Σεπτεμβρίου
 
World Trade Center Documentary - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου