Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν δέχτηκαν οι λεωφορειούχοι την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία!

Χιλιάδες μαθητές θα ξεκινήσουν αύριο σχολείο χωρίς να ξέρουν αν και εφ' όσον θα μεταφερθούν σε και από αυτό με λεωφορεία, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Οι λεωφορειούχοι με απόφασή τους που εξεδόθη την Παρασκευή το απόγευμα 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν πως δεν δέχονται την νέα Νομοθετική ρύθμιση που τους "επέβαλε" η κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να παραλλάβουν και να μετακινήσουν την μαθητιώσα νεολαία, όπως μέχρι τώρα.

Οι γονείς και το υπουργείο είναι σε αναστάτωση και προσπαθούν να μεταπείσουν τους λεωφορειούχους, καθώς μέσα σε όλα τα άλλα είναι και η ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής, που τους πιάνει "αδιάβαστους".

Θα ήταν προτιμότερο για όλους αν οι λεωφορειούχοι έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης και κινούσαν κανονικά τα λεωφορεία για 10-15 μέρες, και αν η κυβέρνηση δεν τους καλούσε σε νέες διαπραγματεύσεις, τότε να προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των λεωφορειούχων:

" Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012
Θέμα: Απόφαση περί μη συμμετοχής στους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αττικής.
 Την πλήρη αδυναμία τους να
εκτελέσουν οποιοδήποτε δρομολόγιο για τη μεταφορά μαθητών κατά τη νέα σχολική περίοδο που ξεκινάει μόλις σε λίγες ημέρες κατέθεσαν οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης των εμπλεκομένων στη μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της Ομοσπονδίας.
 Οι παρευρισκόμενοι –οι οποίοι καλύπτουν σε συντριπτικό ποσοστό τα δρομολόγια μαθητών της Περιφέρειας Αττικής- αποφάσισαν ομόφωνα να μην προσέλθουν στους διαγωνισμούς της Περιφέρειας Αττικής και να μην αναλάβουν κανένα νέο δρομολόγιο αν δεν εξοφληθούν για το μεταφορικό έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2011 και 2012, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δαπάνες που απαιτούνται για την θέση των τουριστικών τους λεωφορείων σε λειτουργία.
 Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κάνουν αποδεκτή την αυθαίρετη πρόθεση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών να περικόψουν μονομερώς τις οφειλές του Δημοσίου προς τους μεταφορείς επιπλέον κατά 20% για το έτος 2011 και 2012 για το έργο της Περιφέρειας Αττικής που έχει ήδη εκτελεστεί και για δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί και ενώ είχε υπάρξει συμφωνία -κατόπιν διαπραγματεύσεων- μεταξύ Περιφέρειας και μεταφορέων για περικοπή του 4% του ποσού.
Παράλληλα θεωρούν ότι και η χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ορίζεται ότι οι παρατεινόμενες συμβάσεις θα εκτελεστούν «…μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012» καθιστά το έργο μεταφοράς μαθητών μη βιώσιμο και άρα επιτείνει το αδιέξοδο καθώς η πραγματική μείωση ξεπερνάει το 21%, εφόσον είχαν ήδη προβεί σε μείωση 4% κατά την έναρξη της περυσινής χρονιάς.
 Με εκτίμηση,
H Γραμματεία της
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΓΕΠΟΕΤ)"

2 σχόλια:

  1. Τους χρωστούν 2 χρόνια και μονομερώς κόβουν χρέη ... πού ξανακούστηκαν αυτά ; Άραγε γιατί όλοι κινδυνεύουν με μειώσεις εκτός από τους βουλευτές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και έχουν δίκιο οι λεωφοριούχοι, λόγω των χρεωστούμενων. Όμως ενώ ήξεραν για την "απόφαση" αυτή εδώ και περίπου 1 μήνα, έρχονται μόλις 4 μέρες πριν(απόγευμα Παρασκευής η απόφαση και με ΣΚ μπροστά, άρα μόλις 1 εργάσιμη για όποια αντίδραση), να που ότι δεν δέχονται.
    Τώρα οι γονείς τι να κάνουν; Να πάρουν άδεια για όλη την εβδομάδα και να πάνε τα παιδιά τους σχολείο; Να μην πάνε καθόλου; Για αυτό και νομίζω πως η λύση θα ήταν να κάνουν τις πρώτες 4-5 μέρες τις μετακινήσεις και εν τω μεταξύ να ξανασυζητήσουν για το "συμβόλαιο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή