Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αμνηστία στους φοροφυγάδες; του Τ. Τέλλογλου| ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

(Σχόλιο για το άρθρο στο λινκ που ακολουθεί) 
Να και οι πρώτες "μπαλωθιές" για τους "εμβασματίες"... Μάλιστα! Επειδή, λέει, οι δανειστές μας "αμνήστευσαν" αυτούς που είχαν βγάλει χρήματα έξω, με την προϋπόθεση να τα επιστρέψουν. Το κλειδί (ή το...τυρί) στην υπόθεση της επιστροφής των "εμβασμάτων" ήταν, πως αυτά θα φορολογηθούν λιγότερο απ' ότι ήταν να φορολογηθούν, αν περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, μέσω Τραπεζών κλπ κλπ.

Μάλισταααααααααα! Δηλαδή και καμιά λέξη για το
πως τα έβγαλαν, καμία νύξη για το πως τα...κέρδισαν, αν τα δήλωσαν κλπ άλλες ερωτήσεις, που θα μπορούσε να ψάξει ο απλός φορολογούμενος, που τον έβαλε στον ίδιο "ντορβά" ο συγγραφέας του άρθρου...

Δλδ να δώσουμε μια ευκαιρία στα...κακόμοιρα τα παιδιά, που έκαναν "λάθος" που τα έβγαλαν έξω τα φράγκα, προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία, με ίδια κεφάλαια. Μήπως να τους στήσουμε και κανέναν ανδριάντα, ρε μεγάλε;

Μήπως, θα ήταν πιο σωστό, λέω μια πρόταση τώρα, να: επιστρέψουν οι καταθέσεις, να μας δικαιολογήσουν το "πόθεν έσχες" των χρημάτων και αν όλα είναι νόμιμα να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης, αλλά μέχρι εκεί.

Αλλιώς να μείνουν εκεί που είναι και όταν με το καλό επιστρέψουν τα χρήματα, όσα από αυτά, τότε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του...εμβάσματος.

Εντάξει;
(Για το άρθρο πατήστε στο λινκ που ακολουθεί) 
Αμνηστία στους φοροφυγάδες; | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου