Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά καυσίμων

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνει εκ νέου η αγορά καυσίμων επικαιροποιώντας παλαιότερη έρευνά της. Όπως αναφέρει η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δ. Κυριτσάκης, αναφέρθηκε σε
ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στις καταγγελίες βενζινοπωλών, οι οποίοι αναφέρουν ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αν το λαθρεμπόριο είχε καταπολεμηθεί η τιμή της βενζίνης θα ήταν από 30 έως 50 λεπτά χαμηλότερη.
Η επιτάχυνση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί για την Επιτροπή δράση πρώτης προτεραιότητας καθώς η αύξηση της φορολογίας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να δράσουν τα κυκλώματα στο λαθρεμπόριο καυσίμων στερώντας πολύτιμα έσοδα από τα κρατικά ταμεία.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά καυσίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου