Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για το «μαγαζάκι» της ΔΟΑ στην αρχαία Ολυμπία μετά από δημοσίευμα του HOTDOC

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτη Μεϊδάνη προκάλεσε το ρεπορτάζ του τελευταίου τεύχους του περιοδικού HOT DOC για τις παράνομες τουριστικές μπίζνες στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ηλεία!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Μεϊδάνης με έγγραφο του ζήτησε από τον ΕΟΤ να τον ενημερώσει άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και αν για όλα αυτά υπάρχουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες.
Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, οι εγκαταστάσεις της
Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε «μαγαζάκι» για παράνομες τουριστικές μπίζνες, με την διοργάνωση συνεδρίων και τη φιλοξενία με αμοιβή, ατόμων σε χώρους που στερούνται των νομίμων αδειών.
Θνητοί και… αθάνατοι φέρονται να απολαμβάνουν το καθεστώς μιας περίεργης ασυλίας απέναντι στους νόμους , κάτω από την προστατευτική «ομπρέλα» του βαρύγδουπου τίτλου της ΔΟΑ που λειτουργεί ως «ταμπού» για τις τοπικές Αρχές.
Οι ξενοδόχοι της Αρχαίας Ολυμπίας είχαν ζητήσει διευκρινήσεις για το που πηγαίνουν τα χρήματα από τα συνέδρια και ποιος τα διαχειρίζεται και με τι παραστατικά δικαιολογούνται οι πληρωμές…
Μάλιστα στις 25 Ιουνίου 2012 οι τοπικοί επιχειρηματίες είχαν στειλει «αίτηση–εξώδικο» προς τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας την οποία κοινοποίησαν και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
To HOT DOC είχε αποκαλύψει ότι το αστυνομικό τμήμα της Ολυμπίας μετά τις καταγγελίες είχε πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ όπου είχε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες.
Γι αυτό είχε υποβάλει εφτά (!) συνολικά μηνυτήριες αναφορές για την μη νόμιμη λειτουργία κυλικείου ( 3 μηνύσεις) , εστιατορίου ( 3 μηνύσεις) και πισίνας (1 μήνυση). Συγχρόνως είχε ζητήσει από τον ΕΟΤ να διενεργήσει έλεγχο για την νομιμότητα η όχι της λειτουργίας των καταλυμάτων.
Σύμφωνα με το ΕΟΤ καμιά απολύτως άδεια δεν έχει δοθεί από την συγκεκριμένη υπηρεσία προς την ΔΟΑ για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και των καταλυμάτων.
Όπως είχε δηλώσει στο HOT DOC ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ Πάτρας Παναγιώτης Αγγελακόπουλος ο οποίος κάνει και χρέη επιθεωρητή , το κλιμάκιο του ΕΟΤ που πραγματοποίησε προ αυτοψία και έλεγχο στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα συντάξει έκθεση ελέγχου προκειμένου η υπηρεσία να καταλήξει σε πόρισμα για τη νόμιμη ή όχι λειτουργία , το οποίο και θα σταλεί στους αρμόδιους φορείς της ΕΟΑ για περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ωστόσο όπως είχε αναφέρει κατηγορηματικά :
« Ο ΕΟΤ δεν χορήγησε ποτέ σχετικές άδειες στη ΔΟΑ» .
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής http://www.hoc.gr/ αναφέρεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΑ όπου μεταξύ άλλων ανακαλύπτουμε ότι συμμετέχει και ο επιχειρηματίας και εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου Ηλείας Λεωνίδας Βαρουξής !

Εισαγγελική έρευνα για το «μαγαζάκι» της ΔΟΑ στην αρχαία Ολυμπία μετά από δημοσίευμα του HOTDOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου