Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στο υπουργείο Εργασίας η Τρόικα με πρόταση για σύνταξη στα 67

Το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση θα επισκεφτεί την Τρίτη η τρόικα με την πρόταση της Τρόικας για σύνταξη στα 67 ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της συνταξιοδοτικής δαπάνης του κράτους. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ανεργία και η
έλλειψη ασφαλιστικών εσόδων έχουν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αύξηση του χρόνου ασφάλισης ή και των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που συζητείται είναι η κατάργηση της συνταξιοδότησης με 15ετία και 4.500 ένσημα, στα 20 χρόνια ασφάλισης και 6000 ένσημα.
Τα όρια αυξάνονται από πρώτη Ιανουαρίου του 2013 στα 66 έτη και αντίστοιχα στην αρχή του 2014 στα 67 έτη. Όσον αφορά τα εργασιακά, οι δανειστές ζητούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 6 μέρες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 13 ώρες την ημέρα ακόμα και σε σπαστό ωράριο, ενώ έχει προταθεί να χορηγείται άδεια δύο εβδομάδων οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του χρόνου στους εποχικούς τομείς.
Στο υπουργείο Εργασίας η Τρόικα με πρόταση για σύνταξη στα 67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου