Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδείξεις παράνομου πλουτισμού για πέντε υπουργούς

Επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος πέντε υπουργών εντόπισε το ΣΔΟΕ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr.
Έπειτα από πολύμηνη έρευνα που διεξάγει το ΣΔΟΕ με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκονται πέντε υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις των δηλωθέντων και των πραγματικών εισοδημάτων τους!
Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες εξέτασαν τις
δηλώσεις εισοδημάτων που υπέβαλλαν στην Εφορία οι εν λόγω υπουργοί, προκειμένου να δουν εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr, πραγματοποίησαν εκτεταμένους διασταυρωτικούς ελέγχους, από τα οποία προέκυψαν σαφείς διαφοροποιήσεις των δηλωθέντων και των πραγματικών εισοδημάτων τους, οι οποίες γεννούν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το εάν και κατά πόσο αποτελούν προϊόν παράνομου πλουτισμού!
Και τούτο γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα των πέντε μελών της κυβέρνησης, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, υπολείπονται των πραγματικών εισοδημάτων τους.
Πως προέκυψε αυτό; Έπειτα από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των πέντε υπουργών της κυβέρνησης, στο οποίο προχώρησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα!
Η συγκριτική παραβολή των δηλωθέντων και των πραγματικών τους εισοδημάτων, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, προκάλεσε έκπληξη στα αρμόδια στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών, καθώς οι αποκλίσεις είναι μεγάλες.
Όπως γίνεται αντιληπτό οι εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο και λίαν συντόμως αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις
Πηγή pheme.gr

Ενδείξεις παράνομου πλουτισμού για πέντε υπουργούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου