Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Αντίο" δύσπεπτο 2011, "Καλημέρα" Δίσεκτο 2012!

Με φόντο τις πιο "μουντές" γιορτές των τελευταίων 20+ χρόνων, ήρθε η "ανατολή" του νέου χρόνου. Στους πιο πολλούς από τους φίλους, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός πως αυτός ο χρόνος είναι δίσεκτος. Θα έχει δηλαδή μία επιπλέον ημέρα, στις 365 του γνωστού Γρηγοριανού ημερολογίου.

Και αυτό για πολλούς λόγους. Ο ένας είναι πως όλοι ασχολούνταν με όσα έγιναν το 2011, με την ευχή να μην ξαναγυρίσει ποτέ τέτοια χρονιά στην υπόλοιπη ζωή τους, ο άλλος πως ασχολούνταν με όλα αυτά που έρχονται στο έτος που ήδη διανύουμε και ο τρίτος πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι είχαν να λένε την δικιά τους ιστορία-παραλλαγή του ανέκδοτου: "Παιδιά, οργανωθείτε! Έχω φάει 5 και δεν έχω ρίξει...κανένα!!!"

Μουντές Γιορτές πέρασαν τα περισσότερα Ελληνικά σπιτικά, καθώς στο τραπέζι, είτε έλειπαν γνωστά πρόσωπα, λόγω αδυναμίας προσέλευσης(λόγω κόστους μετακίνησης, ας πούμε), είτε έλειπαν κάποια παραδοσιακά εδέσματα, άλλων χρόνων, που έδιναν κάποια λάμψη στις ημέρες. Και το τραπέζι το αναφέρω ως την άρτια συνάθροιση, αυτών που πήγαν στο συμφωνημένο σημείο.

Βασικά όμως έλειπαν, τα αυθόρμητα χαμόγελα, η διαθέση να "παίξουμε" λίγο με τα "περσινά" και να ονειρευτούμε τα μελούμενα. Η μόνη αίσθηση πραγματικής χαράς που νοιώσαμε, ήταν τα παιδιά.

Η παιδική αφέλεια, ξεγνοιασιά, ανεμελιά και το όλο ψυχή γέλιο, που βγαίνει από τον αυθορμητισμό της ηλικίας τους, ήταν η μόνη πηγή αισιοδοξίας. Όχι γιατί αυτό θα μας δώσει λύση.

Αυτό πρέπει να μας δώσει κουράγιο, να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να βρούμε λύσεις. Για τα παιδιά μας. Για τα παιδιά όλου του κόσμου. Θα είναι τρομερό αν συνεχίζοντας να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας, να παραλείψουμε να σκεφτούμε αυτά. Ο καιρός γαρ εγγύς που όταν θα τα παραδίδουμε στην κοινωνία(ελπίζω σε καλύτερη από αυτή που ζούμε...), να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την ερώτηση: "Και εσύ, τι έκανες πατέρα/μητέρα, γι αυτό το Χάος"

Ας βρούμε λύσεις τώρα. Χρόνια για να κρίνουμε(και να κριθούμε), έχουμε πολλά. Προτάσεις, έχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου