Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

πιτσιρίκος | Να σώσουμε τουλάχιστον τα αρχαία!

Η σημερινή κλοπή των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη με έχει αναστατώσει και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο. Μπροστά στο πλιάτσικο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που πρόκειται να ακολουθήσει, θα πρέπει όλοι οι Έλληνες πατριώτες να αντισταθούμε.

Πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και καναλάρχες έχουν αρπάξει ό,τι μπορούσαν και έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Ξέρουν καλά πως η επιστροφή στη δραχμή μάλλον θα σημάνει το τέλος για τους περισσότερους από αυτούς –και την αναγκαστική διαφυγή τους στο εξωτερικό-, οπότε τώρα θα κοιτάξουν να αρπάξουν και τα τελευταία κλοπιμαία. Θα είναι η τελευταία –αλλά γερή- μπάζα που θα κάνουν.

Στόχος τους θα είναι τα έργα τέχνης – και, κυρίως, τα αρχαία έργα τέχνης.

Με τα χέρια μου να τρέμουν από συγκίνηση και την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά από αγωνία και πάθος για την πατρίδα, καλώ όλους τους Έλληνες πατριώτες να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σώσουμε την αρχαία μας κληρονομιά.

Ένας τρόπος υπάρχει για να σωθούν τα αρχαία: Να ζητήσουμε από τους ξένους να τα φυλάξουν στα μουσεία τους, μέχρι να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα οι κατσαπλιάδες που την ρήμαξαν.

Να φυγαδεύσουμε στο εξωτερικό όλα τα ευρήματα των αρχαίων χρόνων, για να τα σώσουμε.

Πρέπει να κάνουμε μια καμπάνια σαν αυτή για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά αντίστροφα αυτή τη φορά.

Πρέπει να ζητήσουμε από τους ξένους να πάρουν όλα τα ευρήματα της αρχαιότητας από την Ελλάδα.

Αν γίνεται, να πάρουν και την Ακρόπολη. Ολόκληρη. Δεν είναι ασφαλής εδώ.

Κάνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, και ξεκινάω μια νέα διεθνή καμπάνια:

Κρατήστε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και πάρτε και τα υπόλοιπα αρχαία. Στην Ελλάδα κινδυνεύουν.



πιτσιρίκος | Να σώσουμε τουλάχιστον τα αρχαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου