Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωμα διαγραφής δεδομένων απ’το Facebook;

Δικαίωμα στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από το Facebook θέλει να δώσει η Κομισιόν. Υποχρέωση των social networks θα είναι να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών όταν αυτοί το ζητούν, και επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά υποκλοπής «το ταχύτερο δυνατό», σύμφωνα με την πρόταση την οποία παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο τον εναρμονισμό και την επικαιροποίηση της νομοθεσίας προστασίας δεδομένων.

Στην πρόταση, την οποία παρουσίασε η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, προβλέπεται πως οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης θα υποχρεούνται να διευκολύνουν τους χρήστες που επιθυμούν να μεταφέρουν τα profile τους σε άλλη υπηρεσία, για παράδειγμα από το Facebook σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο. Όποιο δίκτυο παραβιάζει τη νομοθεσία θα τιμωρείται με πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν το 2% του παγκόσμιου τζίρου τους.

Η πρόταση, προορίζεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη Οδηγία του 1995. για να εφαρμοστεί όμως πρέπει να εγκριθεί από τις χώρες-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου μία διετία.

Δικαίωμα διαγραφής δεδομένων απ’το Facebook;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου