Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κόκκινες γραμμές και...πράσινα άλογα!

Ήρθε και κόλλησε, λοιπόν. Μετά τα "πράσινα άλογα" τώρα έχουμε τις "κόκκινες γραμμές". Κάτι όπως το "θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο" ή το περίφημο "θα αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται"!

Εντάξει παιδιά! Το πιάσαμε. Ποιό;
Ε, το..τρίτο το μακρύτερο!!!

Όσο πιστεύετε εσείς ή όποιος το πιστεύει τελικά, πως αυτή την φορά θα υπάρχουν οι όποιες αναστολές ή αλλιώς κόκκινες γραμμές στην όποια, λέμε τώρα, διαπραγμάτευση για την Νέα Δανειακή Σύμβαση, καλά θα κάνει να το ξεχάσει!
Τα λέγαμε εδώ και καιρό, καί όχι μόνο εμείς. Πολλοί είναι αυτοί που το υποστήριζαν.
Ποιός θα δανείσει 80 δις Ευρώ(να σας τα κάνω σε δολλάρια για να μην με πείτε "δραχμοφονιά" - 104.000.000.000$), χωρίς να πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις;

Και αυτές δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα(μόνο...). Αυτό είναι απλά η οδός για την επίσημη "φτωχοποίηση" της χώρας. Και για να σας το ενισχύσω, σας λέω πως η επιχειρηματολογία που υπάρχει για τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομεα, είναι τουλάχιστον ηλίθια!
Εδώ δεν έχει "πετύχει" η "εφεδρεία" των Δημοσίων, στην οποία ανθίσταται σθεναρά, σαν σε άλλη γραμμή Μαζινώ, το κρατικοδίαιτο Σοσιαλιστικό-Νεο Φιλελεύθερο μονομπλόκ, και που δεν πρόκειται να προχωρήσει, αφού μόνο με απολύσεις μπορεί να ολοκληρωθεί πλέον.

Η επίθεση στο "μισθολογικό κόστος" του ιδιωτικού τομέα λόγω έλλειψης ανταγωνιστηκότητας, είναι τα "πράσινα άλογα" που ψάχνουμε και που θα ισορροπήσουν στις "κόκκινες γραμμές" που ΔΕΝ θα μπουν.

Τώρα τι θα γίνει όταν τα "αλογάκια" του Ιδιωτικού σηκωθούν "σούζα", δεν ξέρω. Γιατί αν εκεί σουζάρουν όλοι μαζί, βλέπω πολλούς να τρέχουν να σωθούν. Και δεν θα είναι ανώνυμοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου