Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δημοσιογράφος κομιστής απειλών στους δύο εισαγγελείς

Νέες διαστάσεις στις παρεμβάσεις που δέχθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, δίνουν τα όσα αναφέρονται στην αναφορά που υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής.

Οι υποθέσεις φωτιά που διαχειρίζονταν οι δύο εισαγγελείς, οι οποίες εδώ και μήνες έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, αφορούν την περιβόητη υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), τη λίστα φοροφυγάδων του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά, καθώς επίσης και την υπόθεση τράπεζας όπου έλαβαν χώρα οικονομικές ατασθαλίες. Η τελευταία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του κ. Μακρή, είναι και αυτή στην οποία εμπλέκεται το όνομα γνωστού δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου του 2011 γνωστός δημοσιογράφος επισκέφθηκε το γραφείου του κ. Πεπόνη, προκειμένου να του μεταφέρει τη δυσαρέσκεια επιχειρηματία για το χειρισμό της υπόθεσης. Μάλιστα ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον κ. Πεπόνη ότι ο εν λόγω οικονομικός μεγαλοπαράγοντας εξέφρασε απειλές προς το πρόσωπό του και του μετέφερε ότι ο διοικητής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ήταν δικός του άνθρωπος (σ.σ. του επιχειρηματία) και παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Ζήτησε μέτρα για την ασφάλειά του

Ο κ. Πεπόνης, θεώρησε το περιστατικό αυτό σοβαρό και ενημέρωσε τους προϊσταμένους του και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή της υπηρεσιακής του αποστολής.

Να σημειωθεί ότι στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του συναδέλφου τους που φέρεται να μετέφερε τη σύσταση ή τις απειλές ο κ. Μακρής δήλωσε άγνοια, ενώ εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας είναι τραπεζίτης.

Σε ότι αφορά τις δύο άλλες υποθέσεις το πόρισμα αναφέρει ότι ο κ. Πεπόνης δέχθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του 2011 την επίσκεψη συνταξιούχου αρεοπαγίτη, ο οποίος ζήτησε πληροφορίες για την πορεία της διεξαγόμενης εξέτασης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη τους Ν. Παντελή, ενώ παρών βρίσκονταν και ο κ. Μουζακίτης.

Η σύσταση για σύντομη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα CDS που έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αντιεισαγγελείς από τον υπουργό δικαιοσύνης τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα και επόπτη τους βρίσκεται σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Η συμβουλή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον κ. Πεπόνη ότι θα ήταν καλύτερα να πάρει στα χέρια του την λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και μετά να παραγγείλει την προκαταρτική εξέταση είναι επίσης στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί.

Όσο για την καταγγελία για τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, έπρεπε να υποβληθεί έγκληση κατά του επιχειρηματία ή του δημοσιογράφου.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει να μπει η υπόθεση στο αρχείο αφού δεν προέκυψε καμία ποινικώς αξιόλογη, όπως λέει, ή επιχειρησιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους.

«Η αίτησή τους για παραίτηση εκτιμά αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη νομοθετική κατάργησή τους» αναφέρει.

Δημοσιογράφος κομιστής απειλών στους δύο εισαγγελείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου