Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τι ΔΕΝ δήλωσε και τι ΕΝΝΟΟΥΣΕ, ο Λ.Παπαδήμος

Ας δούμε λοιπόν τώρα τι ΔΕΝ δήλωσε και τι πραγματικά ΕΝΝΟΟΥΣΕ ο πρωθυπουργεύων της Ελλάδας, μετά την συνάντησή του με την "Τρόικα Εσωτερικού":

παρ. 1
"Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς(και πάλι αφού δεν καταλαβαίνουν εύκολα τα...Τραπεζικά!) για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών(πολύ καλά παιδιά και "παρεξηγημένα") για την εθελούσια(χάρη μας κάνουν...) αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση(αυτό δεν θέλει...ερμηνεία. Μέχρι και ο ΓΑΠ το έχει καταλάβει και γι αυτό ήθελε και αυτός Τρόικα για να τους μπούμε στο "μάτι")

παρ. 2
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια(εδώ ο επικεφαλής της "Τρόικας Εσωτερικού" δεν είπε πως στην συνάντηση έβαλε τους συνεργάτες του και πρόβαλαν, διάφορες σκηνές "διπλής διείσδησης" από ταινίες με το σύμβολο X, προκειμένου να γίνει αντιληπτό το θέμα. Πληροφορίες για επέκταση σε σκηνές με περισσότερους του ενός παρτενέρ, κρίνονται αβάσιμες...)

παρ. 3
Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς(παρακαλώ διαβάστε την προηγούμενη επεξηγητική παράγραφο), θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας(όχι! Ακόμα δεν έχουμε ουσιαστικά χρεωκοπήσει) η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους(γι αυτούς είναι που ενδιαφερόμαστε, αφού εμείς που τα έχουμε μάλλον θα την περάσουμε καλύτερα, αλλά αναμένεται να μας τσούξει λιγάκι - ΔΕΝ ΕΙΠΕ...!!!).

παρ. 4
Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες(τους έχω ζορίσει πολύ. Πάνω που είναι έτοιμοι να "τελειώσουν" τραβιόμαστε στην..."κόκκινη γραμμή"!). Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών(αυτοί δεν έχουν άλλες "κόκκινες γραμμές" και την πάτησαν. Έχουν μείνει με τα..."πράσινα άλογα" και τα..."στρουμφάκια" τους!), αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών(με τα "μέτρα" που τους πήραν, αλλά δεν τα υπολοίησαν, παρά μόνο με φόρους και χαράτσια, ενώ για να τους μπούμε στο μάτι κάναμε και μεγαλύτερη κυβέρνηση για να έχουν να τα λένε με περισσότερους, μήπως και μπερδευτούν και ξεχάσουν κάτι, αλλά που...!!!), έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους(φτου!!! δεν μπερδεύτηκαν, αλλά εσείς, πολίτες μου, πρέπει να συνεχίσετε να μας στηρίζετε, να μας πληρώνετε, να μας ψηφίζετε, μέχρι να σας σώσουμε... Αν τα καταφέρετε να επιζήσετε...!!!...;;;!!!)

παρ. 5
Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας(από το 2020, αυτό και βλέπουμε. Αν πετύχει το "πρόγραμμα" και για όσους επιζήσουν αυτού).

παρ. 6
Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε(Σιγά μην φύγουν τώρα στο παρά 5, που κοντεύουμε να σας...ψοφήσουμε). Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος(να πάρουμε κι εμείς μια ανάσα, πως θα συνεχίσετε να μας χρηματοδοτείτε, και να τους...ξεπληρώσετε!), για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας(μέχρι τότε θα έχουμε ύφεση και απολύσεις. Γι αυτό βάλτε και εσείς ένα χεράκι! Όλα από εμάς τα περιμένετε;).

παρ. 7
Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους(εδώ έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, αφού του ξέφυγε ό τόνος της φωνής και κόντεψε να δακρύσει, για το "αραγές" μέτωπο, την "σύγκλιση" και τις "κόκκινες γραμμές" των αρχηγών. Τόσο πολύ μου θύμισε την συνέντευξη που πήραν στον Επιθεωρητή Ντρέυφους, στην ταινία "Ο Ροζ Πάνθηρ", όταν τον ρωτούσαν για τις ικανότητες του Κλουζώ. Τι θυμήθηκα τώρα...).

παρ. 8
Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη("Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα" ή μήπως "Αέραααααααααα"), ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη("δεν πάω πουθενά, πουθενά εδώ θα μείνωωωω"), στο ευρώ("δεν πάω πουθενά, το νόμισμά μου είσαι εσύ και δεν σ' αφήνωωωωωωωω") και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών(άλλη μια το ρεφρέν όλο μαζί τώρα). Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε(το τέλος της δήλωσης έχει σαφείς αναφορές σε ηρωϊκές πράξεις και γι αυτό πληροφορίες αναφέρουν πως ο κος Πρέκας, ετοιμάζεται να κάνει μήνυση για "Ασφαλιστικά Μέτρα").

Μέχρι την λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου (δεν) θα αποφασιστεί το μέλλον(έλα μου;;;) της χώρας, ας μείνουμε με την ματιά καρφωμένη στις Άσπρες μέρες που μας έταξε η...ΕΜΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου