Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

"Να πιούμε νερό τώρα που φτάσαμε στην πηγή" ζήτησε ο ΓΑΠ από την ΚΟ του

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολη μεταβατική περίοδο και τόνισε «να μην χάσουμε τον πόλεμο, επειδή είναι δύσκολη η μετάβαση».

«Στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα».

«Η συνταγή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Το υπαρξιακό μας δίλλημα έγκειται στο να χάσουμε μερικά για να μην χάσουμε τα πάντα» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ή θα συνεχίσουμε ριζοσπαστικά και θα αλλάξουμε την μοίρα μας ή θα αφήσουμε τις δυνάμεις του παρακμιακού συστήματος να επιβιώσουν σε αυτή την αναμπουμπούλα και μετά να ψάχνουμε για σωτήρες αριστερά και δεξιά».

«Ας μιλήσουμε ειλικρινά στους Έλληνες και να τους πούμε τι εστί χρεοκοπία» είπε ο κ. Παπανδρέου επικαλούμενος την χθεσινή ομιλία του κ. Παπαδήμου και προσθέτοντας ότι «μιλάμε για χάος, ειδικότερα για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που υποφέρουν σήμερα, αλλά τους προστατεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας από προβλήματα καθημερινότητας ως το τραπεζικό σύστημα και την εθνική ασφάλεια της χώρας και τόνισε ότι «αυτό θα ζήσουμε αν δεν πάρουμε σήμερα τις ευθύνες μας».

«Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου