Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ: "Κομματική πειθαρχία για πιθανούς "τζάμπα μάγκες"

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισ εότι η αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων είχε ως αφορμή τις παλινωδίες του πρώην πρωθυπουργού.
«Ακόμα πληρώνουμε την καταστροφική επιλογή Παπανδρέου να μας πάει σε δημοψήφισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες "βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας"Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι η χώρα το 2009 είχε το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη, αλλά αυτό ήταν τότε βιώσιμο.Ο ίδιος
υπεραμύνθηκε της στάσης της ΝΔ σχετικά με το νέο Μνημόνιο, καλώντας τους βουλευτές του κόμματος να αναλογιστούν τί θα γινόταν εάν ο ίδιος δεν είχε πιέσει για να μην κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός, να μην περικοπούν κατά 15% οι επικουρικές συντάξεις και να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.

Αναφέρθηκε στη σημασία του "κουρέματος" του χρέους, η οποία μπορεί να οδηγήσει "στη σταθεροποίηση του χάους".

Επανέλαβε δε ο κ. Σαμαράς το αίτημά του για εκλογές, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI, καθώς "ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού αισθήματος όπως τώρα".

Ο ίδιος έστειλε σαφές μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας πως η άνοδος των πολιτικών άκρων στην Ελλάδα δείχνει πως ουσιαστικά "τελειώνει η δημοκρατία της Βεϊμάρης" και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου