Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νεοδημοκράτες Βορίδης-Γεωργιάδης

Και επίσημα στη ΝΔ ανήκουν πλέον τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, ύστερα απο συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ, Άντώνη Σαμαρά.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια στοιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Μόνη συγκροτημένη παράταξη πια είναι η ΝΔ του Α. Σαμαρά ο οποίος εκφράζει την ελπίδα για να μην καταλήξει η Ελλάδα Συρία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Η ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς με μεγαλο προσωπικο πολιτικό κόστος πήραν δύσκολες αποφάσεις. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να στάθω δίπλα σε αυτές τις μεγάλες σοβαρές, δύσκολες αποφάσεις και να τις στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ»
Να σημειωθεί, ότι μετά την υπέρ ψήφιση
του νέου μνημονίου ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ακολουθώντας αντίθετη γραμμή από το Γιώργο Καρατζαφέρη διαγραφήκαν από το ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με τα tanea.gr o κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό κόμμα εκ δεξιών της ΝΔ που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον Πάνο Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη ΝΔ.
Στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ η αποχώρηση των δύο δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ήταν κορυφαία και ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.
Την ώρα που η μετεγγραφή του κ. Βορίδη είχε «κλείσει», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έκανε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη στις τάξεις του κόμματος, δηλώνοντας χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι θα επιστρέψει την έδρα στο ΛΑΟΣ. Εάν συμβεί αυτό τότε θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».
Στο μεταξύ οι δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ υπέβαλαν την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα υτον πρόεδρο της Βουλής, μετά την προσχώρησή τους στη ΝΔ.
Οι δύο βουλευτές αντικαθίστανται από τους κ.κ. Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και τη Β΄ Αθηνών, αντίστοιχα.
«O καριερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και η μεγαλοαστική έπαρση, οδηγούν τους δυο στο ναό της ενδοτικότητας της Νέας Δημοκρατίας», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Νεοδημοκράτες Βορίδης-Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου